Mămăligă Boierească




MĂMĂLIGĂ BOIEREASCĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru lapte dulce
- 3 linguri de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se pune o cană de apă să fiarbă în ceaun.
Mălaiul cernut proaspăt se pune să fiarbă cînd apa este numai călduță.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă cînd mălaiul se
îngroașă bine.
Atunci se adaugă laptele dulce, se amestecă continuu ca să se
încorporeze bine.
Se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd mămăliga arată
ca o cremă.
Atunci se adaugă smîntîna ( se poate adăuga și unt ), se amestecă
bine și se scoate mămăliga pe farfurie.
Se servește lîngă friptură de pui, cu mujdei de usturoi.







Mămăligă Boierească




MĂMĂLIGĂ BOIEREASCĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru lapte dulce
- 3 linguri de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se pune o cană de apă să fiarbă în ceaun.
Mălaiul cernut proaspăt se pune să fiarbă cînd apa este numai călduță.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă cînd mălaiul se
îngroașă bine.
Atunci se adaugă laptele dulce, se amestecă continuu ca să se
încorporeze bine.
Se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd mămăliga arată
ca o cremă.
Atunci se adaugă smîntîna ( se poate adăuga și unt ), se amestecă
bine și se scoate mămăliga pe farfurie.
Se servește lîngă friptură de pui, cu mujdei de usturoi.







Mămăligă Țărănească




MĂMĂLIGĂ ȚĂRĂNEASCĂ


Ingrediente
Video mămăligă la tuci

- 300 g mălai
- 1 litru apă rece
- 1 lingură de sare
- 1 linguriță de unt



 Mod de preparare

Video mămăligă la tuci

Se pune apa să fiarbă și cînd este caldă bine, se adaugă
mălaiul în ploaie.
Se amestecă continuu cu făcălețul în ceaun, se pune
sarea și se lasă să fiarbă jumătate de oră la foc mic.
Se amestecă din cînd în cînd, pentru ca mămăliga să
nu se afume sau să se prindă de fundul ceaunului, se
adaugă untul cînd este aproape fiartă și se mai fiarbe puțin.
Se răstoarnă pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare
și se servește caldă lîngă mîncăruri tradiționale ca : ciulama
de ciuperci, hribi cu usturoi, varză călită cu ciolan afumat,
sărmăluțe, tocăniță etc.

Video mămăligă la tuci





Mămăligă Țărănească




MĂMĂLIGĂ ȚĂRĂNEASCĂ


Ingrediente
Video mămăligă la tuci

- 300 g mălai
- 1 litru apă rece
- 1 lingură de sare
- 1 linguriță de unt



 Mod de preparare

Video mămăligă la tuci

Se pune apa să fiarbă și cînd este caldă bine, se adaugă
mălaiul în ploaie.
Se amestecă continuu cu făcălețul în ceaun, se pune
sarea și se lasă să fiarbă jumătate de oră la foc mic.
Se amestecă din cînd în cînd, pentru ca mămăliga să
nu se afume sau să se prindă de fundul ceaunului, se
adaugă untul cînd este aproape fiartă și se mai fiarbe puțin.
Se răstoarnă pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare
și se servește caldă lîngă mîncăruri tradiționale ca : ciulama
de ciuperci, hribi cu usturoi, varză călită cu ciolan afumat,
sărmăluțe, tocăniță etc.

Video mămăligă la tuci





Postare

  ANPC Termeni și Condiții