Orez cu Tomate




OREZ CU TOMATE


Ingrediente

- 200 g orez
- 50 g unt
- sare
- 3 linguri de bulion de roșii
- 1 litru supă de zarzavat
- 200 g cașcaval sau parmezan



Mod de preparare


Se spală orezul și se călește în unt pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă puțină apă caldă sau supă de zarzavat, se pune
sare, se lasă să scadă bine, după care se umple vasul cu restul
de supă și se lasă să fierbă.
Bulionul se adaugă la jumătatea timpului de fierbere.
Cînd este gata orezul se acoperă cu cașcaval sau parmezan
ras și se servește imediat.





Orez cu Tomate




OREZ CU TOMATE


Ingrediente

- 200 g orez
- 50 g unt
- sare
- 3 linguri de bulion de roșii
- 1 litru supă de zarzavat
- 200 g cașcaval sau parmezan



Mod de preparare


Se spală orezul și se călește în unt pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă puțină apă caldă sau supă de zarzavat, se pune
sare, se lasă să scadă bine, după care se umple vasul cu restul
de supă și se lasă să fierbă.
Bulionul se adaugă la jumătatea timpului de fierbere.
Cînd este gata orezul se acoperă cu cașcaval sau parmezan
ras și se servește imediat.





Orez Milanez




OREZ MILANEZ


Ingrediente

- 200 g orez
- sare
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 1/2 l supă
- 200 g friptură rece sau rasol
- 1 lingură bulion de roșii
- pătrunjel verde



Mod de preparare


Se toacă ceapa mărunt, se călește în unt și se lasă
să se înmoaie bine.
Se taie carnea bucăți mici, se călește și ea cu ceapa,
apoi se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Se stinge cu supă de zarzavat și se fierbe pînă se
înmoaie carnea.
Atunci se adaugă orezul dat în clocot separat, se
acoperă cu supă de zarzavat, se sărează și se scade
mîncarea pe plită încinsă, sau pe tablă groasă, ca să
nu se prindă de fundul vasului.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat deasupra.






Orez Milanez




OREZ MILANEZ


Ingrediente

- 200 g orez
- sare
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 1/2 l supă
- 200 g friptură rece sau rasol
- 1 lingură bulion de roșii
- pătrunjel verde



Mod de preparare


Se toacă ceapa mărunt, se călește în unt și se lasă
să se înmoaie bine.
Se taie carnea bucăți mici, se călește și ea cu ceapa,
apoi se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Se stinge cu supă de zarzavat și se fierbe pînă se
înmoaie carnea.
Atunci se adaugă orezul dat în clocot separat, se
acoperă cu supă de zarzavat, se sărează și se scade
mîncarea pe plită încinsă, sau pe tablă groasă, ca să
nu se prindă de fundul vasului.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat deasupra.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții