Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Rizzi-Pizzi
RIZZI-PIZZI
Ingrediente
- 200 g orez
- 200 g mazăre boabe
- 2 linguri de unt
- 1 pahar sos de roșii
- sare
Mod de preparare
Se curăță mazărea din teci și se cîntăresc 200 de grame,
care se pun într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat
și o lingură de unt.
Se adaugă un praf de sare, se acoperă cratița și se lasă
să fiarbă pînă scade.
La fel se procedează și cu orezul.
Cînd au fiert, mazărea și orezul se amestecă, se pun în
forme mici și se lasă să se răcească.
Se servesc cu sos de roșii, turnat peste formele răsturnate.
Rizzi-Pizzi
RIZZI-PIZZI
Ingrediente
- 200 g orez
- 200 g mazăre boabe
- 2 linguri de unt
- 1 pahar sos de roșii
- sare
Mod de preparare
Se curăță mazărea din teci și se cîntăresc 200 de grame,
care se pun într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat
și o lingură de unt.
Se adaugă un praf de sare, se acoperă cratița și se lasă
să fiarbă pînă scade.
La fel se procedează și cu orezul.
Cînd au fiert, mazărea și orezul se amestecă, se pun în
forme mici și se lasă să se răcească.
Se servesc cu sos de roșii, turnat peste formele răsturnate.
Orez cu Stafide
OREZ CU STAFIDE
Ingrediente
- 200 g stafide
- 250 g orez
- sare
- 5 g unt
- 1 litru supă de zarzavat
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se aleg stafidele, se spală în mai multe ape și se
păstrază într-o farfurie.
Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se
călește în unt.
Se amestecă fără întrerupere în cratiță, punînd
cîte puțină supă peste orez.
Cînd orezul se îngălbenește, se adaugă supa de
zarzavat, stafidele și o linguriță de sare și se lasă
să fiarbă pe plita fierbinte sau pe o tablă groasă
pusă deasupra aragazului.
Mîncarea este gata atunci cînd bobul de orez s-a
desfăcut frumos.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.
Orez cu Stafide
OREZ CU STAFIDE
Ingrediente
- 200 g stafide
- 250 g orez
- sare
- 5 g unt
- 1 litru supă de zarzavat
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se aleg stafidele, se spală în mai multe ape și se
păstrază într-o farfurie.
Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se
călește în unt.
Se amestecă fără întrerupere în cratiță, punînd
cîte puțină supă peste orez.
Cînd orezul se îngălbenește, se adaugă supa de
zarzavat, stafidele și o linguriță de sare și se lasă
să fiarbă pe plita fierbinte sau pe o tablă groasă
pusă deasupra aragazului.
Mîncarea este gata atunci cînd bobul de orez s-a
desfăcut frumos.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții