Rizzi-Pizzi




RIZZI-PIZZI


Ingrediente

- 200 g orez
- 200 g mazăre boabe
- 2 linguri de unt
- 1 pahar sos de roșii
- sare




Mod de preparare


Se curăță mazărea din teci și se cîntăresc 200 de grame,
care se pun într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat
și o lingură de unt.
Se adaugă un praf de sare, se acoperă cratița și se lasă
să fiarbă pînă scade.
La fel se procedează și cu orezul.
Cînd au fiert, mazărea și orezul se amestecă, se pun în
forme mici și se lasă să se răcească.
Se servesc cu sos de roșii, turnat peste formele răsturnate.



Rizzi-Pizzi




RIZZI-PIZZI


Ingrediente

- 200 g orez
- 200 g mazăre boabe
- 2 linguri de unt
- 1 pahar sos de roșii
- sare




Mod de preparare


Se curăță mazărea din teci și se cîntăresc 200 de grame,
care se pun într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat
și o lingură de unt.
Se adaugă un praf de sare, se acoperă cratița și se lasă
să fiarbă pînă scade.
La fel se procedează și cu orezul.
Cînd au fiert, mazărea și orezul se amestecă, se pun în
forme mici și se lasă să se răcească.
Se servesc cu sos de roșii, turnat peste formele răsturnate.



Orez cu Stafide




OREZ CU STAFIDE


Ingrediente

- 200 g stafide
- 250 g orez
- sare
- 5 g unt
- 1 litru supă de zarzavat
- pătrunjel tocat


Mod de preparare


Se aleg stafidele, se spală în mai multe ape și se
păstrază într-o farfurie.
Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se
călește în unt.
Se amestecă fără întrerupere în cratiță, punînd
cîte puțină supă peste orez.
Cînd orezul se îngălbenește, se adaugă supa de
zarzavat, stafidele și o linguriță de sare și se lasă
să fiarbă pe plita fierbinte sau pe o tablă groasă
pusă deasupra aragazului.
Mîncarea este gata atunci cînd bobul de orez s-a
desfăcut frumos.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.


Orez cu Stafide




OREZ CU STAFIDE


Ingrediente

- 200 g stafide
- 250 g orez
- sare
- 5 g unt
- 1 litru supă de zarzavat
- pătrunjel tocat


Mod de preparare


Se aleg stafidele, se spală în mai multe ape și se
păstrază într-o farfurie.
Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se
călește în unt.
Se amestecă fără întrerupere în cratiță, punînd
cîte puțină supă peste orez.
Cînd orezul se îngălbenește, se adaugă supa de
zarzavat, stafidele și o linguriță de sare și se lasă
să fiarbă pe plita fierbinte sau pe o tablă groasă
pusă deasupra aragazului.
Mîncarea este gata atunci cînd bobul de orez s-a
desfăcut frumos.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții