Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
Ingrediente
- 250 g orez
- sare
- 1 1/2 litru lapte nefiert
- vanilie
- 3 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se dă în clocot în apă.
Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte, se
lasă focul mic și se lasă să scadă bine, după care
se adaugă restul de lapte și puțină sare.
Cînd bobul de orez a înflorit bine, se pune zahărul,
apoi vanilia.
Se ia cratița de pe foc și se servește orezul cald, cu
dulceață de fructe deasupra, sau parfumat cu
scorțișoară măcinată.
Se servește ca desert.
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
Ingrediente
- 250 g orez
- sare
- 1 1/2 litru lapte nefiert
- vanilie
- 3 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se dă în clocot în apă.
Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte, se
lasă focul mic și se lasă să scadă bine, după care
se adaugă restul de lapte și puțină sare.
Cînd bobul de orez a înflorit bine, se pune zahărul,
apoi vanilia.
Se ia cratița de pe foc și se servește orezul cald, cu
dulceață de fructe deasupra, sau parfumat cu
scorțișoară măcinată.
Se servește ca desert.
Orez cu Zarzavat
OREZ CU ZARZAVAT
Ingrediente
- 200 g orez
- 1 litru supă de zarzavat
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se curăță zarzavatul, se spală în apă rece, se taie felii subțiri
și se fierbe în apă caldă cu puțină sare.
Se lasă pînă cînd se poate consuma.
Orezul se alege și se spală în mai multe ape și se călește în
ulei pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă supa în care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual
cîteva boabe de piper, și se fierbe la foc mic.
Din cînd în cînd se mișcă energic cratița în care fierbe.
Cînd orezul este fiert, se răstoarnă într-o formă unsă cu grăsime,
se pune deasupra zarzavatul, se acoperă cu o cană de supă
caldă și se introduce forma în cuptorul fierbinte, pentru un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.
Orez cu Zarzavat
OREZ CU ZARZAVAT
Ingrediente
- 200 g orez
- 1 litru supă de zarzavat
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
Mod de preparare
Se curăță zarzavatul, se spală în apă rece, se taie felii subțiri
și se fierbe în apă caldă cu puțină sare.
Se lasă pînă cînd se poate consuma.
Orezul se alege și se spală în mai multe ape și se călește în
ulei pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă supa în care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual
cîteva boabe de piper, și se fierbe la foc mic.
Din cînd în cînd se mișcă energic cratița în care fierbe.
Cînd orezul este fiert, se răstoarnă într-o formă unsă cu grăsime,
se pune deasupra zarzavatul, se acoperă cu o cană de supă
caldă și se introduce forma în cuptorul fierbinte, pentru un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții