Borș de Dovlecei Umpluți




BORȘ DE DOVLECEI UMPLUȚI


Ingrediente

- 6 dovlecei mijlocii
- 1/4 kg carne tocată
- 1 ou
- verdeață tocată
- sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină mică
- 1 ceașcă de orez
- 1 felie de pîine
- 1 l borș
- leuștean
- 2 roșii decojite
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare


Se pune carnea într-o farfurie adîncă și se amestecă bine
cu miezul de pîine înmuiat în apă rece, cu oul întreg,
verdeață tocată, o ceapă tocată și două linguri de orez
ales și bine spălat.
Compoziția se omogenizează și se sărează după gust.
Dovleceii se curăță de coajă albă de deasupra, se golesc
de miez cu u cuțit ascuțit, se spală și se scurg, apoi se
umplu cu compoziția de carne.
Dovleceii astfel pregătiți se acoperă la capetele tăiate
cu mici căpăcele de roșii și se pun la fiert în apă caldă.
Se spumuiesc după ce au dat în clocot, se adaugă supei
în care fierb țelină și morcovul tăiate fideluță și se lasă
să fiarbă la foc mic.
Se încearcă orezul din dovlecel și dacă acesta este fiert,
se pun în supă două roșii tăiate felii și decojite și orezul
rămas, spălat și fiert separat.
Se acrește mîncarea cu borș fiert și spumuit, se parfumează
cu leuștean tocat mărunt și se drege cu smîntînă după ce
s-a luat oala de pe foc.



Borș de Dovlecei Umpluți




BORȘ DE DOVLECEI UMPLUȚI


Ingrediente

- 6 dovlecei mijlocii
- 1/4 kg carne tocată
- 1 ou
- verdeață tocată
- sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină mică
- 1 ceașcă de orez
- 1 felie de pîine
- 1 l borș
- leuștean
- 2 roșii decojite
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare


Se pune carnea într-o farfurie adîncă și se amestecă bine
cu miezul de pîine înmuiat în apă rece, cu oul întreg,
verdeață tocată, o ceapă tocată și două linguri de orez
ales și bine spălat.
Compoziția se omogenizează și se sărează după gust.
Dovleceii se curăță de coajă albă de deasupra, se golesc
de miez cu u cuțit ascuțit, se spală și se scurg, apoi se
umplu cu compoziția de carne.
Dovleceii astfel pregătiți se acoperă la capetele tăiate
cu mici căpăcele de roșii și se pun la fiert în apă caldă.
Se spumuiesc după ce au dat în clocot, se adaugă supei
în care fierb țelină și morcovul tăiate fideluță și se lasă
să fiarbă la foc mic.
Se încearcă orezul din dovlecel și dacă acesta este fiert,
se pun în supă două roșii tăiate felii și decojite și orezul
rămas, spălat și fiert separat.
Se acrește mîncarea cu borș fiert și spumuit, se parfumează
cu leuștean tocat mărunt și se drege cu smîntînă după ce
s-a luat oala de pe foc.



Borș de Văcuță




BORȘ DE VĂCUȚĂ


Ingrediente

- 3/4 kg cap de piept de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 1 ardei gras
- 3 roșii coapte
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- leuștean tocat
- sare
- 1 ou
- orez



Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari și se pune
la foc cu trei litri de apă rece.
Se spumuiește cînd supa dă în clocot, se mai fierbe
jumătate de oră după care se curăță zarzavatul de supă,
se taie fideluță și se pune să fiarbă cu carnea.
O dată cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul tăiat felii
subțiri.
Se sărează, se face focul mic și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Atunci se adaugă orezul spălat și fiert separat, roșiile decojite
și tăiate subțiri și se mai fierb împreună zece minute.
Se fierbe borșul separat se pune peste carne împreună cu
leușteanul tocat mărunt.
Se drege borșul cu oul bătut spumă cu trei linguri de supă
fierbinte și un pahar de smîntînă, după ce s-a luat oala de
pe foc și s-a lăsat să se răcească un sfert de oră.
Bărșul se servește fierbinte, cu ardei iute alături.




Borș de Văcuță




BORȘ DE VĂCUȚĂ


Ingrediente

- 3/4 kg cap de piept de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 1 ardei gras
- 3 roșii coapte
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- leuștean tocat
- sare
- 1 ou
- orez



Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari și se pune
la foc cu trei litri de apă rece.
Se spumuiește cînd supa dă în clocot, se mai fierbe
jumătate de oră după care se curăță zarzavatul de supă,
se taie fideluță și se pune să fiarbă cu carnea.
O dată cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul tăiat felii
subțiri.
Se sărează, se face focul mic și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Atunci se adaugă orezul spălat și fiert separat, roșiile decojite
și tăiate subțiri și se mai fierb împreună zece minute.
Se fierbe borșul separat se pune peste carne împreună cu
leușteanul tocat mărunt.
Se drege borșul cu oul bătut spumă cu trei linguri de supă
fierbinte și un pahar de smîntînă, după ce s-a luat oala de
pe foc și s-a lăsat să se răcească un sfert de oră.
Bărșul se servește fierbinte, cu ardei iute alături.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții