Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Borș de Dovlecei Umpluți
BORȘ DE DOVLECEI UMPLUȚI
Ingrediente
- 6 dovlecei mijlocii
- 1/4 kg carne tocată
- 1 ou
- verdeață tocată
- sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină mică
- 1 ceașcă de orez
- 1 felie de pîine
- 1 l borș
- leuștean
- 2 roșii decojite
- 1 pahar de smîntînă
Mod de preparare
Se pune carnea într-o farfurie adîncă și se amestecă bine
cu miezul de pîine înmuiat în apă rece, cu oul întreg,
verdeață tocată, o ceapă tocată și două linguri de orez
ales și bine spălat.
Compoziția se omogenizează și se sărează după gust.
Dovleceii se curăță de coajă albă de deasupra, se golesc
de miez cu u cuțit ascuțit, se spală și se scurg, apoi se
umplu cu compoziția de carne.
Dovleceii astfel pregătiți se acoperă la capetele tăiate
cu mici căpăcele de roșii și se pun la fiert în apă caldă.
Se spumuiesc după ce au dat în clocot, se adaugă supei
în care fierb țelină și morcovul tăiate fideluță și se lasă
să fiarbă la foc mic.
Se încearcă orezul din dovlecel și dacă acesta este fiert,
se pun în supă două roșii tăiate felii și decojite și orezul
rămas, spălat și fiert separat.
Se acrește mîncarea cu borș fiert și spumuit, se parfumează
cu leuștean tocat mărunt și se drege cu smîntînă după ce
s-a luat oala de pe foc.
Postare
ANPC Termeni și Condiții