Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă Pasată de Fasole boabe
SUPĂ PASATĂ DE FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/2 kg fasole
- 1 păstîrnac
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, după
care se pune cu altă apă la foc.
Se aruncă apa după primul clocot, se umple oala cu
apă rece și se pune fasolea să fiarbă la foc potrivit
o oră.
O dată cu fasolea se pune la fiert păstîrnacul și puțină
sare.
Se încearcă bobul apăsînd ușor.
Dacă bobul se desface, fasolea este aproape gata.
Se adaugă cartoful tăiat felii și se potrivește de sare.
După o jumătate de oră se strecoară supa, se trece fasolea
prin sită împreună cu păstîrnacul și cartoful, se pune
piureul înapoi în supă, se desface o lingură de făină în
apă rece și se pune peste supă, apoi continuă fierberea.
Se poate adăuga în mîncare o lingură de ulei.
Se stinge focul după douăzeci de minute.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.
Postare
ANPC Termeni și Condiții