Borș din Carne de Miel



BORȘ DIN CARNE DE MIEL

Ingrediente

- 1/2 kg carne de miel
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean tocat
- 1 țelină mică
- 1 pahar de smîntînă
- 1 l de borș
- 1 lingură de bulion sau 2 roșii
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari, se pune la
fiert cu apă rece cît s-o acopere.
Se spumuiește cînd carnea a dat în clocot, se adaugă
zarzavatul și ceapa tocate mărunt, sare și se continuă fierberea.
Cînd carnea este fiartă, se adaugă orezul fiert separat, apoi
bulionul sau roșiile tăiate felii subțiri și se mai fierb împreună
zece minute.
Se acrește cu borș fiert separat și spumuit, se parfumează cu
leuștean tocat fin și se drege cu ou și smîntînă bătute bine.
Borșul de miel se servește foarte cald.






Borș din Carne de Miel



BORȘ DIN CARNE DE MIEL

Ingrediente

- 1/2 kg carne de miel
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean tocat
- 1 țelină mică
- 1 pahar de smîntînă
- 1 l de borș
- 1 lingură de bulion sau 2 roșii
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari, se pune la
fiert cu apă rece cît s-o acopere.
Se spumuiește cînd carnea a dat în clocot, se adaugă
zarzavatul și ceapa tocate mărunt, sare și se continuă fierberea.
Cînd carnea este fiartă, se adaugă orezul fiert separat, apoi
bulionul sau roșiile tăiate felii subțiri și se mai fierb împreună
zece minute.
Se acrește cu borș fiert separat și spumuit, se parfumează cu
leuștean tocat fin și se drege cu ou și smîntînă bătute bine.
Borșul de miel se servește foarte cald.






Borș din Măruntaie și Tacîmuri de Pasăre



BORȘ DIN MĂRUNTAIE ȘI TACÎMURI DE PASĂRE


Ingrediente

- 2 ficăței de pasăre
- 2 - 3 pipote
- spatele
- aripile
- inima
- gîtul
- capul de pasăre
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- leuștean tocat
- 1 pahar de smîntînă
- 1 l de borș
- 1 ou crud
- sare
- 2 roșii decojite


Mod de preparare


Se spală și se curăță măruntaiele și tacîmurile de pasăre, apoi
se pun să fiarbă într-o oală adîncă împreună cu borșul și 1/2 l
apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, se adaugă zarzavatul tăiat
fideluță atunci cînd carnea s-a înmuiat ușor și se sărează după
gust.
Cînd carnea se poate consuma, se adaugă leușteanul tocat și
roșiile tăiate felii subțiri.
Borșul se drege cu ou și smîntînă bătute bine cu trei linguri
de borș fierbinte, după ce s-a răcit un sfert de oră.
Se servește cald.






Borș din Măruntaie și Tacîmuri de Pasăre



BORȘ DIN MĂRUNTAIE ȘI TACÎMURI DE PASĂRE


Ingrediente

- 2 ficăței de pasăre
- 2 - 3 pipote
- spatele
- aripile
- inima
- gîtul
- capul de pasăre
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- leuștean tocat
- 1 pahar de smîntînă
- 1 l de borș
- 1 ou crud
- sare
- 2 roșii decojite


Mod de preparare


Se spală și se curăță măruntaiele și tacîmurile de pasăre, apoi
se pun să fiarbă într-o oală adîncă împreună cu borșul și 1/2 l
apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, se adaugă zarzavatul tăiat
fideluță atunci cînd carnea s-a înmuiat ușor și se sărează după
gust.
Cînd carnea se poate consuma, se adaugă leușteanul tocat și
roșiile tăiate felii subțiri.
Borșul se drege cu ou și smîntînă bătute bine cu trei linguri
de borș fierbinte, după ce s-a răcit un sfert de oră.
Se servește cald.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții