Borș din Carne de Pui cu Fasole Verde




BORȘ DIN CARNE DE PUI CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1/2 pui mare sau 1 pui mic
- 1/2 kg fasole verde
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- leuștean tocat
- 2 roșii decojite
- 1 ceapă



Mod de preparare


Se curăță puiul, se spală și se taie bucăți.
Se pune la fiert în apă rece cît să-l acopere.
Cînd dă în clocot se spumuiește, după care se alege fasolea de
codițe și vîrfuri, se rupe bucăți de 2 - 3 cm, se taie fideluță
pe lungul păstăii, se spală în apă rece și se pune să fiarbă
împreună cu carnea.
Cînd fasolea s-a înmuiat se pune la fiert o ceapă tocată mărunt,
se adaugă sare și se lasă să fiarbă douăzeci de minute, apoi se
adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri.
Se acrește cu borș fiert și spumuit, se parfumează cu leuștean tocat
și se drege cu smîntînă bătută cu borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.




Borș din Carne de Pui cu Fasole Verde




BORȘ DIN CARNE DE PUI CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1/2 pui mare sau 1 pui mic
- 1/2 kg fasole verde
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- leuștean tocat
- 2 roșii decojite
- 1 ceapă



Mod de preparare


Se curăță puiul, se spală și se taie bucăți.
Se pune la fiert în apă rece cît să-l acopere.
Cînd dă în clocot se spumuiește, după care se alege fasolea de
codițe și vîrfuri, se rupe bucăți de 2 - 3 cm, se taie fideluță
pe lungul păstăii, se spală în apă rece și se pune să fiarbă
împreună cu carnea.
Cînd fasolea s-a înmuiat se pune la fiert o ceapă tocată mărunt,
se adaugă sare și se lasă să fiarbă douăzeci de minute, apoi se
adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri.
Se acrește cu borș fiert și spumuit, se parfumează cu leuștean tocat
și se drege cu smîntînă bătută cu borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.




Borș din Carne de Pui




BORȘ DIN CARNE DE PUI


Ingrediente

- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 100 g tăiței
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de sos de roșii
- 1 l borș
- leuștean


Mod de preparare


Se spală puiul, se curăță, se trece pe flacără mare și se
freacă ușor cu mălai.
Se mai spală o dată, se taie bucăți, apoi se pune la
fiert în apă rece cît să-l acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
de supă tăiat fideluță și ceapa tocată mărunt.
Cînd zarzavatul a fiert, se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se adaugă sosul de roșii, leușteanul tocat și tăițeii fiert și scurși.
Se fierbe totul încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Borșul se drege după un sfert de oră, cu smîntînă și ou bătute cu
borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.





Borș din Carne de Pui




BORȘ DIN CARNE DE PUI


Ingrediente

- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 100 g tăiței
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de sos de roșii
- 1 l borș
- leuștean


Mod de preparare


Se spală puiul, se curăță, se trece pe flacără mare și se
freacă ușor cu mălai.
Se mai spală o dată, se taie bucăți, apoi se pune la
fiert în apă rece cît să-l acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
de supă tăiat fideluță și ceapa tocată mărunt.
Cînd zarzavatul a fiert, se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se adaugă sosul de roșii, leușteanul tocat și tăițeii fiert și scurși.
Se fierbe totul încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Borșul se drege după un sfert de oră, cu smîntînă și ou bătute cu
borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții