Conserve de Ardei și Roșii pentru Ciorbe




CONSERVE DE ARDEI ȘI ROȘII PENTRU CIORBE


Ingrediente

- 2 kg ardei
- 2 kg roșii
- frunze de pătrunjel
- sare



Mod de preparare


Ardeii grași se spală bine, se taie în jumătăți, se curăță
de semințe, apoi se taie felii subțiri și se sărează puțin
ca să se înmoaie și să încapă mai mulți în borcane.
Se lasă așa 1 - 2 ore.
Roșiile se taie felii mai groase.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
Se amestecă toate și se îndeasă bine în borcane mici
circa 400 g.
Se leagă cu ciolofan dublu și se fierb în baie de apă 1 oră.
Nu se pune undelemn deasupra.




Conserve de Ardei și Roșii pentru Ciorbe




CONSERVE DE ARDEI ȘI ROȘII PENTRU CIORBE


Ingrediente

- 2 kg ardei
- 2 kg roșii
- frunze de pătrunjel
- sare



Mod de preparare


Ardeii grași se spală bine, se taie în jumătăți, se curăță
de semințe, apoi se taie felii subțiri și se sărează puțin
ca să se înmoaie și să încapă mai mulți în borcane.
Se lasă așa 1 - 2 ore.
Roșiile se taie felii mai groase.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
Se amestecă toate și se îndeasă bine în borcane mici
circa 400 g.
Se leagă cu ciolofan dublu și se fierb în baie de apă 1 oră.
Nu se pune undelemn deasupra.




Ciorbă Pescărească




CIORBĂ PESCĂREASCĂ


Ingrediente

- 1 kg pește mărunt
- 1 kg pește mare
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- usturoi
- 1/2 roșii decojite
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei


Mod de preparare

Se curăță peștele mărunt și se pune la fiert cu apă caldă.
Peștele mare se curăță de solzi, se taie bucăți mari și se
sărează puțin.
Se lasă să stea pe o farfurie mare timp cît fierbe peștele mic.
Se strecoară zeama în care a fiert peștele mărunt, se pune în
ea orezul să fiarbă, apoi se adaugă după zece minute ceapa
tocată mărunt, prazul tăiat fîșii subțiri, usturoiul tocat și
roșiile decojite, tăiate felii subțiri.
Se potrivește supa de sare, se pun la fiert cîteva boabe de piper
și, după ce orezul s-a înmuiat, se pune la fiert și peștele mare.
Se oprește focul după zece minute de fierbere domoală, se
presară deasupra pătrunjel verde tocat fin și se servește supa
caldă, acrită doar cu roșiile care au fiert cu restul ingredientelor.




Ciorbă Pescărească




CIORBĂ PESCĂREASCĂ


Ingrediente

- 1 kg pește mărunt
- 1 kg pește mare
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- usturoi
- 1/2 roșii decojite
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei


Mod de preparare

Se curăță peștele mărunt și se pune la fiert cu apă caldă.
Peștele mare se curăță de solzi, se taie bucăți mari și se
sărează puțin.
Se lasă să stea pe o farfurie mare timp cît fierbe peștele mic.
Se strecoară zeama în care a fiert peștele mărunt, se pune în
ea orezul să fiarbă, apoi se adaugă după zece minute ceapa
tocată mărunt, prazul tăiat fîșii subțiri, usturoiul tocat și
roșiile decojite, tăiate felii subțiri.
Se potrivește supa de sare, se pun la fiert cîteva boabe de piper
și, după ce orezul s-a înmuiat, se pune la fiert și peștele mare.
Se oprește focul după zece minute de fierbere domoală, se
presară deasupra pătrunjel verde tocat fin și se servește supa
caldă, acrită doar cu roșiile care au fiert cu restul ingredientelor.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții