Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Borș de Sfeclă
BORȘ DE SFECLĂ
Ingrediente
- 4 sfecle mijlocii
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 1 crenguță de cimbru
- 1 l de borș
- 2 linguri de ulei
- 1 ceașcă de smîntînă
Mod de preparare
Se curăță sfeclele de partea tare de deasupra și se taie fideluță.
Se pun să fiarbă cu 1 l de apă caldă la foc mic, cu vasul acoperit.
Cînd sfecla s-a înmuiat ușor se adaugă ceapa tocată mărunt și
orezul ales și spălat în apă rece.
Se acrește după douăzeci de minute de fierbere, cu borș cald, se
potrivește din sare și se adaugă puțin ulei.
Se clocotește totul două minute, apoi se ia de pe foc și se servește
borșul cald, dres cu smîntînă.
Se parfumează cu o crenguță de cimbru pus la fiert o dată cu orezul.
Borș de Sfeclă
BORȘ DE SFECLĂ
Ingrediente
- 4 sfecle mijlocii
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 1 crenguță de cimbru
- 1 l de borș
- 2 linguri de ulei
- 1 ceașcă de smîntînă
Mod de preparare
Se curăță sfeclele de partea tare de deasupra și se taie fideluță.
Se pun să fiarbă cu 1 l de apă caldă la foc mic, cu vasul acoperit.
Cînd sfecla s-a înmuiat ușor se adaugă ceapa tocată mărunt și
orezul ales și spălat în apă rece.
Se acrește după douăzeci de minute de fierbere, cu borș cald, se
potrivește din sare și se adaugă puțin ulei.
Se clocotește totul două minute, apoi se ia de pe foc și se servește
borșul cald, dres cu smîntînă.
Se parfumează cu o crenguță de cimbru pus la fiert o dată cu orezul.
Borș de Spanac
BORȘ DE SPANAC
Ingrediente
- 1/2 apanac
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- 1 l de borș
- 1 ceașcă de smîntînă
- 100 g costiță afumată
- leuștean
- 3 ouă fierte tari
- sare
- ulei
Mod de preparare
Se alege spanacul frunză cu frunză, se taie fășii, se pune
la fiert în apă caldă și se fierbe acoperit, la foc mic, un
sfert de oră.
Se adaugă ceapa și usturoiul tocate și se continuă fierberea
încă un sfert de oră.
Se acrește supa cu borș fiert și spumuit, se adaugă leușteanul
tocat și se potrivește de sare.
Odată cu borșul se pun în oală trei gălbenușuri fierte tari,
trecute prin sită.
Se mai dă mîncarea în cîteva clocote, după care se ia oala de pe foc.
Albușurile de ou se taie felii suțiri și se pun peste borș o dată
cu costița afumată călită în ulei, după ce s-a luat oala de pe foc.
Borșul acesta se servește cald, cu ceapă verde alături și dres cu smîntînă.
Borș de Spanac
BORȘ DE SPANAC
Ingrediente
- 1/2 apanac
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- 1 l de borș
- 1 ceașcă de smîntînă
- 100 g costiță afumată
- leuștean
- 3 ouă fierte tari
- sare
- ulei
Mod de preparare
Se alege spanacul frunză cu frunză, se taie fășii, se pune
la fiert în apă caldă și se fierbe acoperit, la foc mic, un
sfert de oră.
Se adaugă ceapa și usturoiul tocate și se continuă fierberea
încă un sfert de oră.
Se acrește supa cu borș fiert și spumuit, se adaugă leușteanul
tocat și se potrivește de sare.
Odată cu borșul se pun în oală trei gălbenușuri fierte tari,
trecute prin sită.
Se mai dă mîncarea în cîteva clocote, după care se ia oala de pe foc.
Albușurile de ou se taie felii suțiri și se pun peste borș o dată
cu costița afumată călită în ulei, după ce s-a luat oala de pe foc.
Borșul acesta se servește cald, cu ceapă verde alături și dres cu smîntînă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții