Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă de Franzelă
SUPĂ DE FRANZELĂ
Ingrediente
- 1/2 franzelă
- 1 l de supă zarzavat
- 2 linguri de unt
- 1 ou crud
- sare
- 1 ceașcă de smîntînă
- 1 lingură supă concentrată
Mod de preparare
Se taie franzela felii subțiri și se înmoaie untul într-un vas,
pe foc mic.
Se pun feliile de franzelă în unt, se rumenesc ușor și se lasă
în vasul în care s-au rumenit.
Se toarnă peste ele 1 litru supă de zarzavat, se acoperă și se
fierbe la foc mic.
După 30 de minute se trage oala de pe foc, se scot bucățile
de franzelă și se trec prin sită.
Pasta obținută se adaugă în supă, se potrivește de sare, se
pune o lingură de supă concentrată peste pîine și se cotinuă
fierberea încă zece minute.
Se drege supa cu smîntînă și un ou bătut spumă și se servește
caldă, cu pătrunjel tocat deasupra și brînză telemea alături.
Supă de Franzelă
SUPĂ DE FRANZELĂ
Ingrediente
- 1/2 franzelă
- 1 l de supă zarzavat
- 2 linguri de unt
- 1 ou crud
- sare
- 1 ceașcă de smîntînă
- 1 lingură supă concentrată
Mod de preparare
Se taie franzela felii subțiri și se înmoaie untul într-un vas,
pe foc mic.
Se pun feliile de franzelă în unt, se rumenesc ușor și se lasă
în vasul în care s-au rumenit.
Se toarnă peste ele 1 litru supă de zarzavat, se acoperă și se
fierbe la foc mic.
După 30 de minute se trage oala de pe foc, se scot bucățile
de franzelă și se trec prin sită.
Pasta obținută se adaugă în supă, se potrivește de sare, se
pune o lingură de supă concentrată peste pîine și se cotinuă
fierberea încă zece minute.
Se drege supa cu smîntînă și un ou bătut spumă și se servește
caldă, cu pătrunjel tocat deasupra și brînză telemea alături.
Supă Pasată de Fasole boabe
SUPĂ PASATĂ DE FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/2 kg fasole
- 1 păstîrnac
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, după
care se pune cu altă apă la foc.
Se aruncă apa după primul clocot, se umple oala cu
apă rece și se pune fasolea să fiarbă la foc potrivit
o oră.
O dată cu fasolea se pune la fiert păstîrnacul și puțină
sare.
Se încearcă bobul apăsînd ușor.
Dacă bobul se desface, fasolea este aproape gata.
Se adaugă cartoful tăiat felii și se potrivește de sare.
După o jumătate de oră se strecoară supa, se trece fasolea
prin sită împreună cu păstîrnacul și cartoful, se pune
piureul înapoi în supă, se desface o lingură de făină în
apă rece și se pune peste supă, apoi continuă fierberea.
Se poate adăuga în mîncare o lingură de ulei.
Se stinge focul după douăzeci de minute.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.
Supă Pasată de Fasole boabe
SUPĂ PASATĂ DE FASOLE BOABE
Ingrediente
- 1/2 kg fasole
- 1 păstîrnac
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, după
care se pune cu altă apă la foc.
Se aruncă apa după primul clocot, se umple oala cu
apă rece și se pune fasolea să fiarbă la foc potrivit
o oră.
O dată cu fasolea se pune la fiert păstîrnacul și puțină
sare.
Se încearcă bobul apăsînd ușor.
Dacă bobul se desface, fasolea este aproape gata.
Se adaugă cartoful tăiat felii și se potrivește de sare.
După o jumătate de oră se strecoară supa, se trece fasolea
prin sită împreună cu păstîrnacul și cartoful, se pune
piureul înapoi în supă, se desface o lingură de făină în
apă rece și se pune peste supă, apoi continuă fierberea.
Se poate adăuga în mîncare o lingură de ulei.
Se stinge focul după douăzeci de minute.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții