Supă de Fasole Albă




SUPĂ DE FASOLE ALBĂ


Ingrediente

- 1/3 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 2 linguri de ulei
- 2 roșii decojite
- 1 păstîrnac
- mărar tocat


Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat cu apă rece
cîteva ore.
Se aruncă apa, se adaugă apă caldă peste fasole și se dă
într-un clocot.
Se aruncă din nou apa, se umplă oala cu apă rece și se lasă
fasolea să dea în clocot, după care se curăță păstîrnacul și
se pune întreg să fiarbă cu fasolea.
Se adaugă și puțină sare, pentru ca boabele să nu se desfacă
la fiert.
Cînd bobul de fasole s-a înmuiat ușor, se taie fideluță zarzavatul
de supă, se toacă ceapa și se pune peste supă.
Se fierbe la foc mic încă 20 de minute, apoi se adaugă roșiile
curățate de coajă și tăiate felii subțiri.
Se potrivește de sare, se adaugă puțin ulei, se mai dă într-un clocot
și se ia oala de pe foc.
Supa de fasole se servește caldă sau rece, cu mărar tocat deasupra.




Supă de Fasole Albă




SUPĂ DE FASOLE ALBĂ


Ingrediente

- 1/3 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 2 linguri de ulei
- 2 roșii decojite
- 1 păstîrnac
- mărar tocat


Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat cu apă rece
cîteva ore.
Se aruncă apa, se adaugă apă caldă peste fasole și se dă
într-un clocot.
Se aruncă din nou apa, se umplă oala cu apă rece și se lasă
fasolea să dea în clocot, după care se curăță păstîrnacul și
se pune întreg să fiarbă cu fasolea.
Se adaugă și puțină sare, pentru ca boabele să nu se desfacă
la fiert.
Cînd bobul de fasole s-a înmuiat ușor, se taie fideluță zarzavatul
de supă, se toacă ceapa și se pune peste supă.
Se fierbe la foc mic încă 20 de minute, apoi se adaugă roșiile
curățate de coajă și tăiate felii subțiri.
Se potrivește de sare, se adaugă puțin ulei, se mai dă într-un clocot
și se ia oala de pe foc.
Supa de fasole se servește caldă sau rece, cu mărar tocat deasupra.




Supă Pasată cu Chimen




SUPĂ PASATĂ CU CHIMEN

Ingrediente

- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 1 rădăcină de păstîrnac
- 2 linguri de chimen
- sare
- 1 ou
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de unt
- ulei


Mod de preparare


Se curăță zarzavatul și se pune la fiert întreg, cu multă apă caldă.
După o oră se scoate zarzavatul, se trece prin sită și se pune din
nou la fiert în supa caldă.
O dată cu piureul de legume se adaugă în supă un ou bătut cu o
lingură de făină și o lingură de unt.
Se potrivește de sare și se fierbe supa în continuare, la foc mic,
amestecînd în ea ca să nu se prindă de fundul oalei.
Chimenul se pune într-o cratiță, pe foc mic, cu puțin ulei, se stinge
cu apă caldă și se strecoară.
Zeama se toarnă peste supă, iar semințele se aruncă.
Se clocotește împreună cu zeama de chimen doar zece minute, se
stinge focul și se lasă să se răcească puțin.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă Pasată cu Chimen




SUPĂ PASATĂ CU CHIMEN

Ingrediente

- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 1 rădăcină de păstîrnac
- 2 linguri de chimen
- sare
- 1 ou
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de unt
- ulei


Mod de preparare


Se curăță zarzavatul și se pune la fiert întreg, cu multă apă caldă.
După o oră se scoate zarzavatul, se trece prin sită și se pune din
nou la fiert în supa caldă.
O dată cu piureul de legume se adaugă în supă un ou bătut cu o
lingură de făină și o lingură de unt.
Se potrivește de sare și se fierbe supa în continuare, la foc mic,
amestecînd în ea ca să nu se prindă de fundul oalei.
Chimenul se pune într-o cratiță, pe foc mic, cu puțin ulei, se stinge
cu apă caldă și se strecoară.
Zeama se toarnă peste supă, iar semințele se aruncă.
Se clocotește împreună cu zeama de chimen doar zece minute, se
stinge focul și se lasă să se răcească puțin.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții