Supă de Mazăre



SUPĂ DE MAZĂRE


Ingrediente

- 1 kg de mazăre tînără
- 2 l supă de zarzavat
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 2 ouă crude
- 1 lingură de zahăr
- zare


Mod de preparare

Se curăță mazărea din teci, se spală cu multă apă rece
și se pune să fiarbă cu supă de zarzavat și o linguriță
de sare.
Cînd mazărea este bine fiartă, se ia vasul de pe foc, se
strecoară supa, iar boabele de mazăre se trec prin sită
sau se mixează.
Se pune pasta obținută să fiarbă în aceeași supă, împtreună
cu un sos de făină, o lingură de zahăr și puțină sare.
Dintr-o lingură de făină, o lingură de unt și un gălbenuș,
se face o pastă omogenă din care se ia o linguriță și se
pun găluște să fiarbă în supa care a stat din clocot.
Cînd găluștele acestea au fiert și se pot consuma, se trage
vasul de pe foc și se lasă supa să se răcorească.
Se fierbe un ou, se taie felii subțiri și se pun feliile deasupra
supei.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită alături.



Supă de Mazăre



SUPĂ DE MAZĂRE


Ingrediente

- 1 kg de mazăre tînără
- 2 l supă de zarzavat
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 2 ouă crude
- 1 lingură de zahăr
- zare


Mod de preparare

Se curăță mazărea din teci, se spală cu multă apă rece
și se pune să fiarbă cu supă de zarzavat și o linguriță
de sare.
Cînd mazărea este bine fiartă, se ia vasul de pe foc, se
strecoară supa, iar boabele de mazăre se trec prin sită
sau se mixează.
Se pune pasta obținută să fiarbă în aceeași supă, împtreună
cu un sos de făină, o lingură de zahăr și puțină sare.
Dintr-o lingură de făină, o lingură de unt și un gălbenuș,
se face o pastă omogenă din care se ia o linguriță și se
pun găluște să fiarbă în supa care a stat din clocot.
Cînd găluștele acestea au fiert și se pot consuma, se trage
vasul de pe foc și se lasă supa să se răcorească.
Se fierbe un ou, se taie felii subțiri și se pun feliile deasupra
supei.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită alături.



Supă de Lapte Bătut



SUPĂ DE LAPTE BĂTUT


Ingrediente

- 1/2 pîine neagră
- 1 1/2 l de lapte bătut
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Pîinea se rupe în bucăți mici și se pune să fiarbă cu
1 litru de lapte bătut.
Se amestecă în supă cu o lingură, ca să nu se prindă
pîinea de fundul oalei.
În restul de lapte se desface făina, se adaugă sare și o
lingură de zahăr și se pune amestecul peste laptele fiert.
Se mai fierbe un sfert de oră, după care se ia vasul de pe
foc, se scoate pîinea și se trece prin sită, iar pasta obținută
se pune din nou să fiarbă în lapte.
Se amestecă în oală pentru ca pasta să nu se prindă de
fundul oalei, se adaugă untul, se mai fierbe la foc mic
zece minute, după care se stinge focul.
Supa se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă de Lapte Bătut



SUPĂ DE LAPTE BĂTUT


Ingrediente

- 1/2 pîine neagră
- 1 1/2 l de lapte bătut
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Pîinea se rupe în bucăți mici și se pune să fiarbă cu
1 litru de lapte bătut.
Se amestecă în supă cu o lingură, ca să nu se prindă
pîinea de fundul oalei.
În restul de lapte se desface făina, se adaugă sare și o
lingură de zahăr și se pune amestecul peste laptele fiert.
Se mai fierbe un sfert de oră, după care se ia vasul de pe
foc, se scoate pîinea și se trece prin sită, iar pasta obținută
se pune din nou să fiarbă în lapte.
Se amestecă în oală pentru ca pasta să nu se prindă de
fundul oalei, se adaugă untul, se mai fierbe la foc mic
zece minute, după care se stinge focul.
Supa se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții