Supă Parmantier



SUPĂ PARMANTIER


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte
- 1 litru supă de carne sau de zarzavat
- sare
- 1 pahar de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală cu multă apă rece și se taie
felii mari, apoi se pun să fiarbă într-un litru de supă
de carne sau zarzavat.
Se scot cînd se fărîmă ușor, se trec prin sită sau se mixează ;
pasta obținută se subțiază cu lapte dulce și se sărează
după gust.
Piureul se pune în oala în care au fiert cartofii, împreună
cu o lingură de unt.
Se fierbe supa zece minute, după care se stinge focul și
peste un sfert de oră se drege supa cu smîntînă.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă Parmantier



SUPĂ PARMANTIER


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte
- 1 litru supă de carne sau de zarzavat
- sare
- 1 pahar de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală cu multă apă rece și se taie
felii mari, apoi se pun să fiarbă într-un litru de supă
de carne sau zarzavat.
Se scot cînd se fărîmă ușor, se trec prin sită sau se mixează ;
pasta obținută se subțiază cu lapte dulce și se sărează
după gust.
Piureul se pune în oala în care au fiert cartofii, împreună
cu o lingură de unt.
Se fierbe supa zece minute, după care se stinge focul și
peste un sfert de oră se drege supa cu smîntînă.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă Pasată de Legume



SUPĂ PASATĂ DE LEGUME


Ingrediente

- 4 cartofi mari
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstîrnac
- 1 țelină
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte dulce



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se taie felii groase și se pune să
fiarbă în multă apă caldă.
Se fierbe acoperit, la foc potrivit, cu puțină sare.
Cînd zarzavatul s-a înmuiat bine, se scoate și se trece
prin sită.
Se pune piureul din nou în oală, se adaugă puțină sare
și se fierbe la foc mic împreună cu un sos de făină
desfăcută în lapte dulce și o lingură de unt.
Se potrivește de sare, se fierbe un sfert de oră, după care
se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă Pasată de Legume



SUPĂ PASATĂ DE LEGUME


Ingrediente

- 4 cartofi mari
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstîrnac
- 1 țelină
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte dulce



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se taie felii groase și se pune să
fiarbă în multă apă caldă.
Se fierbe acoperit, la foc potrivit, cu puțină sare.
Cînd zarzavatul s-a înmuiat bine, se scoate și se trece
prin sită.
Se pune piureul din nou în oală, se adaugă puțină sare
și se fierbe la foc mic împreună cu un sos de făină
desfăcută în lapte dulce și o lingură de unt.
Se potrivește de sare, se fierbe un sfert de oră, după care
se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții