Supă de Țelină cu Lapte



SUPĂ DE ȚELINĂ CU LAPTE


Ingrediente

- 1 litru lapte dulce
- 2 țeline mijlocii
- 1 cartof
- 1 lingură de supă concentrată
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- sare


Mod de preparare

Se curăță țelinele și cartoful și se spală cu apă rece, apoi
se dau pe răzătoare.
Se pun imediat în oala în care clocotește laptele, în amestec
cu jumătate de litru de apă caldă, se acoperă și se fierbe
supa la foc mic, 20 de minute.
Între timp se face, pe foc mic, o ciulama din unt , făină și
puțină supă caldă, care se toarnă peste supă și mai fierb
împreună zece minute.
O dată cu sosul se pune și o lingură de supă concentrată.
Cînd supa este gata, se potrivește de sare, se mai clocotește
un minut și se ia de pe foc.
Se presară cu verdeață tocată fin deasupra și se servește caldă.





Supă de Țelină cu Lapte



SUPĂ DE ȚELINĂ CU LAPTE


Ingrediente

- 1 litru lapte dulce
- 2 țeline mijlocii
- 1 cartof
- 1 lingură de supă concentrată
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- sare


Mod de preparare

Se curăță țelinele și cartoful și se spală cu apă rece, apoi
se dau pe răzătoare.
Se pun imediat în oala în care clocotește laptele, în amestec
cu jumătate de litru de apă caldă, se acoperă și se fierbe
supa la foc mic, 20 de minute.
Între timp se face, pe foc mic, o ciulama din unt , făină și
puțină supă caldă, care se toarnă peste supă și mai fierb
împreună zece minute.
O dată cu sosul se pune și o lingură de supă concentrată.
Cînd supa este gata, se potrivește de sare, se mai clocotește
un minut și se ia de pe foc.
Se presară cu verdeață tocată fin deasupra și se servește caldă.





Supă de Sparanghel cu Franzelă



SUPĂ DE SPARANGHEL CU FRANZELĂ


Ingrediente

- 1 franzelă
- 1 litru lapte dulce
- 1 lingură de unt
- 2 ouă
- 1/4 kg sparanghel


Mod de preparare


Se alege partea fragedă de la frunzele de sparanghel, se
spală în mai multe ape și se pune planta să fiarbă cu
apă caldă.
Se scoate după o jumătate de oră, se trec frunzele prin sită
și piureul obținut se pune în supă.
Peste supă se adaugă 1 litru de lapte dulce, se sărează, se
adaugă untul și se clocotește încă zece minute.
Cînd se stinge focul, se rade deasupra supei cașcaval și se
servește caldă, cu felii de franzelă prăjite ușor.





Supă de Sparanghel cu Franzelă



SUPĂ DE SPARANGHEL CU FRANZELĂ


Ingrediente

- 1 franzelă
- 1 litru lapte dulce
- 1 lingură de unt
- 2 ouă
- 1/4 kg sparanghel


Mod de preparare


Se alege partea fragedă de la frunzele de sparanghel, se
spală în mai multe ape și se pune planta să fiarbă cu
apă caldă.
Se scoate după o jumătate de oră, se trec frunzele prin sită
și piureul obținut se pune în supă.
Peste supă se adaugă 1 litru de lapte dulce, se sărează, se
adaugă untul și se clocotește încă zece minute.
Cînd se stinge focul, se rade deasupra supei cașcaval și se
servește caldă, cu felii de franzelă prăjite ușor.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții