Supă de Mere



SUPĂ DE MERE


Ingrediente

- 1 kg mere acrișoare
- 1 lingură de zahăr
- 2 ouă crude
- sare




Mod de preparare

Merele se spală, se curăță de coajă, se înlătură semințele
și se taie felii subțiri, apoi se pun să fiarbă în apă caldă.
Cînd supa dă în clocot, se potrivește de sare, se adaugă
zahărul și se acoperă vasul.
Se fierbe la foc mic un sfert de oră, apoi se stinge focul.
Supa se răcește puțin și se drege cu două ouă bătute spumă
cu puțină supă caldă.
Se servește mai ales rece.



Supă de Mere



SUPĂ DE MERE


Ingrediente

- 1 kg mere acrișoare
- 1 lingură de zahăr
- 2 ouă crude
- sare




Mod de preparare

Merele se spală, se curăță de coajă, se înlătură semințele
și se taie felii subțiri, apoi se pun să fiarbă în apă caldă.
Cînd supa dă în clocot, se potrivește de sare, se adaugă
zahărul și se acoperă vasul.
Se fierbe la foc mic un sfert de oră, apoi se stinge focul.
Supa se răcește puțin și se drege cu două ouă bătute spumă
cu puțină supă caldă.
Se servește mai ales rece.



Supă de Măcriș



SUPĂ DE MĂCRIȘ


Ingrediente

- 1/2 kg frunze de măcriș
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou crud
- 1 lingură de supă concentrată



Mod de preparare

Se curăță frunzele de măcriș de codițele tari, se spală în mai
multe ape, se taie fășii și se pun la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul, se fierbe la foc mic 30 de minute, după
care se face un sos alb din făină, unt și sare pe foc mic.
Amestecul se subțiază cu smîntînă și se răstoarnă peste supă.
Se potrivește de sare și se continuă fierberea încă zece minute.
Se stinge focul și se drege supa cu un ou bătut bine cu supă
fierbinte.
Se servește fierbinte, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă de Măcriș



SUPĂ DE MĂCRIȘ


Ingrediente

- 1/2 kg frunze de măcriș
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou crud
- 1 lingură de supă concentrată



Mod de preparare

Se curăță frunzele de măcriș de codițele tari, se spală în mai
multe ape, se taie fășii și se pun la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul, se fierbe la foc mic 30 de minute, după
care se face un sos alb din făină, unt și sare pe foc mic.
Amestecul se subțiază cu smîntînă și se răstoarnă peste supă.
Se potrivește de sare și se continuă fierberea încă zece minute.
Se stinge focul și se drege supa cu un ou bătut bine cu supă
fierbinte.
Se servește fierbinte, cu crutoane de pîine prăjită.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții