Supă de Sparanghel



SUPĂ DE SPARANGHEL

Ingrediente

- 1/4 kh sparanghel
- 2 cartofi mari
- sare
- 1 litru supă de zarzavat
- 1 ou crud
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină


Mod de preparare

Se curăță sparanghelul de partea tare, se spală în multă
apă rece și se pune să fiarbă în supa de zarzavat care
clocotește.
Se adaugă apoi cartofi spălați și dați pe răzătoare, puțină
sare și făina desfăcută în apă rece.
Supa se fierbe într-o oală acoperită, o jumătate de oră,
după care se stinge focul, se drege cu smîntînă și ou
bătut și se servește cu crutoane de pîine prăjită.




Supă de Sparanghel



SUPĂ DE SPARANGHEL

Ingrediente

- 1/4 kh sparanghel
- 2 cartofi mari
- sare
- 1 litru supă de zarzavat
- 1 ou crud
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină


Mod de preparare

Se curăță sparanghelul de partea tare, se spală în multă
apă rece și se pune să fiarbă în supa de zarzavat care
clocotește.
Se adaugă apoi cartofi spălați și dați pe răzătoare, puțină
sare și făina desfăcută în apă rece.
Supa se fierbe într-o oală acoperită, o jumătate de oră,
după care se stinge focul, se drege cu smîntînă și ou
bătut și se servește cu crutoane de pîine prăjită.




Supă Rapidă



SUPĂ RAPIDĂ

Ingrediente

- 1 praz
- 2 cepe
- 1/2 varză crudă
- 100 g frunze de măcriș
- 1 ceașcă de ulei sau 50 g unt
- 2 cartofi
- 1 cană de lapte
- sare
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se curăță varza, se spală și se taie felii subțiri.
Se freacă încet cu sare, se limpezește cu apă
rece, se lasă deoparte.
Se curăță ceapa și prazul, se taie peștișori și
se pun peste varză.
Frunzele de măcriș se curăță de codițe, se spală
și se taie fîșii subțiri.
Amestecul acesta se pune într-o cratiță emailată,
împreună cu două linguri de unt, se lasă să se
înmoaie pe foc mic cîteva minute, după care se
răstoarnă într-un vas mare.
Peste legume se pun 2 litri de apă caldă.
Se curăță cartofi și se taie cubulețe mici, se pun
în oala cu supă și se acoperă vasul.
Se fierbe o oră la foc mic, cu puțină sare și o cană
de lapte dulce.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra
și cu crutoane de pîine prăjită.




Supă Rapidă



SUPĂ RAPIDĂ

Ingrediente

- 1 praz
- 2 cepe
- 1/2 varză crudă
- 100 g frunze de măcriș
- 1 ceașcă de ulei sau 50 g unt
- 2 cartofi
- 1 cană de lapte
- sare
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se curăță varza, se spală și se taie felii subțiri.
Se freacă încet cu sare, se limpezește cu apă
rece, se lasă deoparte.
Se curăță ceapa și prazul, se taie peștișori și
se pun peste varză.
Frunzele de măcriș se curăță de codițe, se spală
și se taie fîșii subțiri.
Amestecul acesta se pune într-o cratiță emailată,
împreună cu două linguri de unt, se lasă să se
înmoaie pe foc mic cîteva minute, după care se
răstoarnă într-un vas mare.
Peste legume se pun 2 litri de apă caldă.
Se curăță cartofi și se taie cubulețe mici, se pun
în oala cu supă și se acoperă vasul.
Se fierbe o oră la foc mic, cu puțină sare și o cană
de lapte dulce.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra
și cu crutoane de pîine prăjită.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții