Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă cu Ochiuri
SUPĂ CU OCHIURI
Ingrediente
- 1/2 pîine neagră
- 6 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 litru supă de carne
- verdeață tocată
- sare
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
Mod de preparare
Se taie pîine în cuburi mici, care se prăjesc în unt.
Se lasă pe o farfurie, timp în care se face supa.
Se strecoară un litru de supă de carne, se drege
cu smîntînă și se pune în fiecare farfurie.
Se adaugă cuburi de pîine prăjite și cîte un ou ochi,
pus direct în farfuria cu supă.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.
Supă cu Ochiuri
SUPĂ CU OCHIURI
Ingrediente
- 1/2 pîine neagră
- 6 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 litru supă de carne
- verdeață tocată
- sare
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
Mod de preparare
Se taie pîine în cuburi mici, care se prăjesc în unt.
Se lasă pe o farfurie, timp în care se face supa.
Se strecoară un litru de supă de carne, se drege
cu smîntînă și se pune în fiecare farfurie.
Se adaugă cuburi de pîine prăjite și cîte un ou ochi,
pus direct în farfuria cu supă.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.
Supă de Țelină cu Găluște de Ficat
SUPĂ DE ȚELINĂ CU GĂLUȘTE DE FICAT
Ingrediente
- 3 țeline mijlocii
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de unt
- 5 ficăței de pasăre
- 1 ceapă mică
- 1 linguriță de făină
- 1 gălbenuș crud
- sare
Mod de preparare
Se curăță țelinele, morcovul, cartoful și păstîrnacul, se spală
și se pun la fiert într-o oală adîncă, acoperite cu apă caldă.
Legumele se taie felii, ca să fiarbă mai repede.
Se fierb o oră, după care se răcesc și se trec prin sită sau se
mixează și se pun în aceeași supă.
Ceapa se toacă mărunt, se amestecă într-o farfurie adîncă cu
gălbenușul, ficățeii dați prin mașina de tocat, o linguriță de
făină și sare.
Amestecul se omogenizează și se fac din el găluște mici, care
se pun să fiarbă în supă.
Se lasă focul mic și se fierbe acoperit, pînă cînd găluștele se
ridică deasupra oalei.
Se mai fierbe o jumătate de oră, după care se ia supa de pe foc.
Se servește caldă, cu pîine prăjită.
Supă de Țelină cu Găluște de Ficat
SUPĂ DE ȚELINĂ CU GĂLUȘTE DE FICAT
Ingrediente
- 3 țeline mijlocii
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de unt
- 5 ficăței de pasăre
- 1 ceapă mică
- 1 linguriță de făină
- 1 gălbenuș crud
- sare
Mod de preparare
Se curăță țelinele, morcovul, cartoful și păstîrnacul, se spală
și se pun la fiert într-o oală adîncă, acoperite cu apă caldă.
Legumele se taie felii, ca să fiarbă mai repede.
Se fierb o oră, după care se răcesc și se trec prin sită sau se
mixează și se pun în aceeași supă.
Ceapa se toacă mărunt, se amestecă într-o farfurie adîncă cu
gălbenușul, ficățeii dați prin mașina de tocat, o linguriță de
făină și sare.
Amestecul se omogenizează și se fac din el găluște mici, care
se pun să fiarbă în supă.
Se lasă focul mic și se fierbe acoperit, pînă cînd găluștele se
ridică deasupra oalei.
Se mai fierbe o jumătate de oră, după care se ia supa de pe foc.
Se servește caldă, cu pîine prăjită.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții