Cartofi Noi cu Usturoi




CARTOFI NOI CU USTUROI


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi mici

- 1 cană de ulei
- sare
- 2 - 3 roșii coapte
- usturoi
- mărar tocat



Mod de preparare

Se curăță cartofi de coajă, apăsînd cu lama unui cuțit ascuțit,
se spală în mai multe ape reci, după care se sărează puțin și
se pun să se prăjească în ceaun, cu o ceașcă de ulei.
Cînd s-au rumenit, se taie deasupra lor două roșii decojite și
se pune capac pe ceaun.
Se fierb cartofi înăbușit zece minute, se adaugă apoi usturoiul
tocat mărunt și se stinge focul.
Se presară deasupra mărar tocat fin și se servesc cu salată de
sezon, alături de ochiuri romînești.




Cartofi Noi cu Usturoi




CARTOFI NOI CU USTUROI


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi mici

- 1 cană de ulei
- sare
- 2 - 3 roșii coapte
- usturoi
- mărar tocat



Mod de preparare

Se curăță cartofi de coajă, apăsînd cu lama unui cuțit ascuțit,
se spală în mai multe ape reci, după care se sărează puțin și
se pun să se prăjească în ceaun, cu o ceașcă de ulei.
Cînd s-au rumenit, se taie deasupra lor două roșii decojite și
se pune capac pe ceaun.
Se fierb cartofi înăbușit zece minute, se adaugă apoi usturoiul
tocat mărunt și se stinge focul.
Se presară deasupra mărar tocat fin și se servesc cu salată de
sezon, alături de ochiuri romînești.




Supă de Vișine cu Smîntînă



SUPĂ DE VIȘINE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg de vișine
- 2 litri de apă caldă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare


Se curăță fructele de codițe, se spală și se pun să fiearbă în
2 litri de apă caldă.
La fiert se adaugă sare și zahăr după gust, și după 20 de
minute se ia oala de pe foc.
Se răcește supa și se trec fructele prin sită.
Pireul obținut se amestecă cu o lingură de făină și un pahar
de smîntînă.
Se pune amestecul în supa în care au fiert fructele, se lasă să
mai fiarbă un sfert de oră, la foc mic, cu vasul acoperit.
Supa se servește foarte rece, cu crutoane de pîine prăjită.




Supă de Vișine cu Smîntînă



SUPĂ DE VIȘINE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg de vișine
- 2 litri de apă caldă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare


Se curăță fructele de codițe, se spală și se pun să fiearbă în
2 litri de apă caldă.
La fiert se adaugă sare și zahăr după gust, și după 20 de
minute se ia oala de pe foc.
Se răcește supa și se trec fructele prin sită.
Pireul obținut se amestecă cu o lingură de făină și un pahar
de smîntînă.
Se pune amestecul în supa în care au fiert fructele, se lasă să
mai fiarbă un sfert de oră, la foc mic, cu vasul acoperit.
Supa se servește foarte rece, cu crutoane de pîine prăjită.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții