Cartofi cu Smîntînă




CARTOFI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- sare



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă, se taie felii pe lung și se
spală în mai multe ape.
Se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă la foc mic,
cu puțină sare și o lingură de unt.
Cînd cartofii sînt fierți, se ia cratița de pe foc, se potrivește
mîncarea de sare și se acoperă cu smîntînă dacă nu mai
are sos.
Dacă are prea mult sos, se scurge, apoi se acoperă cu smîntînă
și se mai lasă pe foc mic zece minute.
Cartofii se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra.




Cartofi cu Smîntînă




CARTOFI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- sare



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă, se taie felii pe lung și se
spală în mai multe ape.
Se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă la foc mic,
cu puțină sare și o lingură de unt.
Cînd cartofii sînt fierți, se ia cratița de pe foc, se potrivește
mîncarea de sare și se acoperă cu smîntînă dacă nu mai
are sos.
Dacă are prea mult sos, se scurge, apoi se acoperă cu smîntînă
și se mai lasă pe foc mic zece minute.
Cartofii se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra.




Cartofi Franțuzești la Cuptor




CARTOFI FRANȚUZEȘTI LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 250 g brînză de vaci
- 250 ml smîntînă
- 4 ouă fierte tari
-unt sau margarină
- piper



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd coaja a crăpat puțin,
se taie rondele și se pun într-o formă unsă cu unt sau cu ulei,
alternînd un strat de cartofi cu unul de brînză și altul de rondele
de ou.
Se încheie operația cu un strat de cartofi, se acoperă cu smîntînă
sărată și se introduce forma la cuptor pentru o oră.
Se coc la foc mic și se scot cînd au prins o crustă ușor aurie.
Se servesc fierbinți.





Cartofi Franțuzești la Cuptor




CARTOFI FRANȚUZEȘTI LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 250 g brînză de vaci
- 250 ml smîntînă
- 4 ouă fierte tari
-unt sau margarină
- piper



Mod de preparare


Se fierb cartofii în coajă, se curăță cînd coaja a crăpat puțin,
se taie rondele și se pun într-o formă unsă cu unt sau cu ulei,
alternînd un strat de cartofi cu unul de brînză și altul de rondele
de ou.
Se încheie operația cu un strat de cartofi, se acoperă cu smîntînă
sărată și se introduce forma la cuptor pentru o oră.
Se coc la foc mic și se scot cînd au prins o crustă ușor aurie.
Se servesc fierbinți.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții