Cartofi Prăjiți



CARTOFI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 cană de ulei
- usturoi





Mod de preparare


Se curăță cartofii, se taie felii pe lung, apoi alte felii subțiri,
se spală în multă apă rece și se sărează după gust.
Cartofii se pun în ulei încins, de preferință într-o cratiță
de tuci adîncă, sau un ceaun, se acoperă pentru cinci
minute, apoi se prejăsc descoperit, la foc potrivit.
Dacă se sărează de la început, cartofi rămîn crocanți și
se prăjesc fără să se rupă.
Se servesc calzi, ca garnitură la chiftele sau fripturi, dar
și ca fel de mîncare, alături de ochiuri românești, cu puțin
usturoi tocat, turnat peste ei.





Cartofi Prăjiți



CARTOFI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 cană de ulei
- usturoi





Mod de preparare


Se curăță cartofii, se taie felii pe lung, apoi alte felii subțiri,
se spală în multă apă rece și se sărează după gust.
Cartofii se pun în ulei încins, de preferință într-o cratiță
de tuci adîncă, sau un ceaun, se acoperă pentru cinci
minute, apoi se prejăsc descoperit, la foc potrivit.
Dacă se sărează de la început, cartofi rămîn crocanți și
se prăjesc fără să se rupă.
Se servesc calzi, ca garnitură la chiftele sau fripturi, dar
și ca fel de mîncare, alături de ochiuri românești, cu puțin
usturoi tocat, turnat peste ei.





Cartofi cu Smîntînă




CARTOFI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- sare



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă, se taie felii pe lung și se
spală în mai multe ape.
Se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă la foc mic,
cu puțină sare și o lingură de unt.
Cînd cartofii sînt fierți, se ia cratița de pe foc, se potrivește
mîncarea de sare și se acoperă cu smîntînă dacă nu mai
are sos.
Dacă are prea mult sos, se scurge, apoi se acoperă cu smîntînă
și se mai lasă pe foc mic zece minute.
Cartofii se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra.




Cartofi cu Smîntînă




CARTOFI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt
- sare



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă, se taie felii pe lung și se
spală în mai multe ape.
Se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă la foc mic,
cu puțină sare și o lingură de unt.
Cînd cartofii sînt fierți, se ia cratița de pe foc, se potrivește
mîncarea de sare și se acoperă cu smîntînă dacă nu mai
are sos.
Dacă are prea mult sos, se scurge, apoi se acoperă cu smîntînă
și se mai lasă pe foc mic zece minute.
Cartofii se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții