Conopidă cu Cașcaval



CONOPIDĂ CU CAȘCAVAL


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 200 g cașcaval
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ou crud
- pesmet


Mod de preparare

Se desface conopida buchete mici și se pune să fiarbă,
în apă care clocotește, zece minute.
Se aruncă apa, se scoate conopida și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet, se așază
conopidă alternînd cu un strat subțire de cașcaval ras, se
acoperă conținutul cu un ou bătut bine, sărat și piperat,
după gust, și se introduce forma în cuptorul cald, pentru
o jumătate de oră.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.





Conopidă cu Cașcaval



CONOPIDĂ CU CAȘCAVAL


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 200 g cașcaval
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ou crud
- pesmet


Mod de preparare

Se desface conopida buchete mici și se pune să fiarbă,
în apă care clocotește, zece minute.
Se aruncă apa, se scoate conopida și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet, se așază
conopidă alternînd cu un strat subțire de cașcaval ras, se
acoperă conținutul cu un ou bătut bine, sărat și piperat,
după gust, și se introduce forma în cuptorul cald, pentru
o jumătate de oră.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.





Tocăniță de Ciuperci



TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 2 roșii decojite
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se spală
în mai multe ape și se pun într-o cratiță emailată împreună
cu uleiul, cepele tocate mărunt și un praf de sare.
Se acoperă cratița și se lasă la foc mic o jumătate de oră,
după care se adaugă cîteva boabe de piper, două roșii decojite
și tăiate felii subțiri, făina desfăcută în apă rece și restul sare.
Se mai fierbe un sfert de oră, se pune deasupra mîncării
verdeață tocată mărunt și se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă.



Tocăniță de Ciuperci



TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 2 roșii decojite
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se spală
în mai multe ape și se pun într-o cratiță emailată împreună
cu uleiul, cepele tocate mărunt și un praf de sare.
Se acoperă cratița și se lasă la foc mic o jumătate de oră,
după care se adaugă cîteva boabe de piper, două roșii decojite
și tăiate felii subțiri, făina desfăcută în apă rece și restul sare.
Se mai fierbe un sfert de oră, se pune deasupra mîncării
verdeață tocată mărunt și se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții