Conopidă cu Smîntînă



CONOPIDĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de unt
- 100 g cașcaval ras
- 1 lingură de făină
- sare

Mod de preparare

Se pune conopidă desfăcută în buchete mici să fiarbă în
apă cu sare și se scoate după zece minute.
Se unge o formă cu unt și se așază conopida în formă.
Se acoperă cu smîntînă în care s-a desfăcut o lingură de
făină și s-a sărat după gust și se introduce forma în cuptor
pentru o jumătate de oră.
Peste smîntînă se rade cașcaval sau telemea sărată.
Cînd mîncarea prinde un strat auriu, se stinge focul și se
servește imediat.





Conopidă cu Smîntînă



CONOPIDĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de unt
- 100 g cașcaval ras
- 1 lingură de făină
- sare

Mod de preparare

Se pune conopidă desfăcută în buchete mici să fiarbă în
apă cu sare și se scoate după zece minute.
Se unge o formă cu unt și se așază conopida în formă.
Se acoperă cu smîntînă în care s-a desfăcut o lingură de
făină și s-a sărat după gust și se introduce forma în cuptor
pentru o jumătate de oră.
Peste smîntînă se rade cașcaval sau telemea sărată.
Cînd mîncarea prinde un strat auriu, se stinge focul și se
servește imediat.





Conopidă cu Cașcaval



CONOPIDĂ CU CAȘCAVAL


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 200 g cașcaval
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ou crud
- pesmet


Mod de preparare

Se desface conopida buchete mici și se pune să fiarbă,
în apă care clocotește, zece minute.
Se aruncă apa, se scoate conopida și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet, se așază
conopidă alternînd cu un strat subțire de cașcaval ras, se
acoperă conținutul cu un ou bătut bine, sărat și piperat,
după gust, și se introduce forma în cuptorul cald, pentru
o jumătate de oră.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.





Conopidă cu Cașcaval



CONOPIDĂ CU CAȘCAVAL


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 200 g cașcaval
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 ou crud
- pesmet


Mod de preparare

Se desface conopida buchete mici și se pune să fiarbă,
în apă care clocotește, zece minute.
Se aruncă apa, se scoate conopida și se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet, se așază
conopidă alternînd cu un strat subțire de cașcaval ras, se
acoperă conținutul cu un ou bătut bine, sărat și piperat,
după gust, și se introduce forma în cuptorul cald, pentru
o jumătate de oră.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții