Dovlecei cu Smîntînă



DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 2 dovlecei mari
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 lingură de făină


Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coajă albă, se spală și se dau
pe răzătoare după ce s-au scobit semințele.
Se pun într-o cratiță cu o lingură de unt și se lasă
la foc mic să fiarbă acoperit.
Sucul lăsat de dovlecei nu lasă să se ardă mîncarea.
Cînd dovleceii nu mai au suc, se adaugă smîntîna
în cara s-a desfăcut o lingură de făină și s-a adăugat
sarea necesară.
Se fierb acoperiți 20 de minute, după care se servesc,
cu verdeață tocată deasupra.






Dovlecei cu Smîntînă



DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 2 dovlecei mari
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 lingură de făină


Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coajă albă, se spală și se dau
pe răzătoare după ce s-au scobit semințele.
Se pun într-o cratiță cu o lingură de unt și se lasă
la foc mic să fiarbă acoperit.
Sucul lăsat de dovlecei nu lasă să se ardă mîncarea.
Cînd dovleceii nu mai au suc, se adaugă smîntîna
în cara s-a desfăcut o lingură de făină și s-a adăugat
sarea necesară.
Se fierb acoperiți 20 de minute, după care se servesc,
cu verdeață tocată deasupra.






Dovlecei cu Brînză




DOVLECEI CU BRÎNZĂ

Ingrediente

- 6 dovlecei mijlocii
- 200 g brînză de vaci
- 1 ou
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- 1 cană supă zarzavat
- 2 roșii
- smîntînă



Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală și se golesc de semințe
cu un cuțit ascuțit.
Se lasă să se scurgă.
Separat se frămîntă brînza cu verdeață tocată, se adaugă oul,
se omogenizează și se sărează amestecul.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt,  se pun dovleceii
umpluți unul lîngă altul, cu felii de roșii printre ei, și se acoperă
cu o cană de supă de zarzavat sau de apă caldă.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră,
și se lasă la foc potrivit.
Se servesc calzi, cu smîntînă deasupra.





Dovlecei cu Brînză




DOVLECEI CU BRÎNZĂ

Ingrediente

- 6 dovlecei mijlocii
- 200 g brînză de vaci
- 1 ou
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- 1 cană supă zarzavat
- 2 roșii
- smîntînă



Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală și se golesc de semințe
cu un cuțit ascuțit.
Se lasă să se scurgă.
Separat se frămîntă brînza cu verdeață tocată, se adaugă oul,
se omogenizează și se sărează amestecul.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt,  se pun dovleceii
umpluți unul lîngă altul, cu felii de roșii printre ei, și se acoperă
cu o cană de supă de zarzavat sau de apă caldă.
Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră,
și se lasă la foc potrivit.
Se servesc calzi, cu smîntînă deasupra.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții