Chiftele de Dovlecei



CHIFTELE DE DOVLECEI

Ingrediente
Video chiftele
- 4 dovlecei mari
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată

Video chiftele

Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coaja albă, se spală și se dau
pe răzătoare.
Se lasă cu sare peste ei cinci minute, apoi se scurg
și se amestecă într-un vas adînc cu două ouă bătute
spumă, două linguri de făină, sare și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează, se colorează cu verdeață
tocată mărunt și se împarte în părți egale, din care se
fac chiftele.
Chiftelele se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc calde, cu garnitură de legume rasol.
Video chiftele


Chiftele de Dovlecei



CHIFTELE DE DOVLECEI

Ingrediente
Video chiftele
- 4 dovlecei mari
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată

Video chiftele

Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coaja albă, se spală și se dau
pe răzătoare.
Se lasă cu sare peste ei cinci minute, apoi se scurg
și se amestecă într-un vas adînc cu două ouă bătute
spumă, două linguri de făină, sare și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează, se colorează cu verdeață
tocată mărunt și se împarte în părți egale, din care se
fac chiftele.
Chiftelele se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc calde, cu garnitură de legume rasol.
Video chiftele


Iahnie de Dovlecei



IAHNIE DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 kg roșii
- 2 cepe
- piper boabe
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coaja albă, se taie felii, se spală
și se lasă să se scurgă într-o farfurie adîncă cu sare
presărată deasupra.
Se toacă cepele și se călesc cu o ceașcă de ulei și o
ceașcă de apă pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se adaugă apoi roșiile tăiate felii și decojite, boabe de
piper și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă dovleceii storși, se pune peste mîncare o
ceașcă de supă de zarzavat și se lasă să fiarbă, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se servesc cu verdeață tocată deasupra, după ce s-au
ținut la rece o oră.





Iahnie de Dovlecei



IAHNIE DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 kg roșii
- 2 cepe
- piper boabe
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coaja albă, se taie felii, se spală
și se lasă să se scurgă într-o farfurie adîncă cu sare
presărată deasupra.
Se toacă cepele și se călesc cu o ceașcă de ulei și o
ceașcă de apă pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se adaugă apoi roșiile tăiate felii și decojite, boabe de
piper și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă dovleceii storși, se pune peste mîncare o
ceașcă de supă de zarzavat și se lasă să fiarbă, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se servesc cu verdeață tocată deasupra, după ce s-au
ținut la rece o oră.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții