Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gulii Umplute 1
GULII UMPLUTE 1
Ingrediente
- 6 - 8 gulii tinere
- 1 ceașcă de orez
- sare
- verdeață tocată
- 2 cîrnați proaspeți
- 3 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 linguriță de zahăr
- piper
Mod de preparare
Se curăță guliile de coaja tare, se spală și se golesc de miez.
Se scurg cîteva minute, după care se umplu cu un amestec
format din : bucăți de cîrnați prăjiți puțin ulei, orez fiert,
verdeață tocată și o roșie tăiată felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Se iau bucăți de cîrnați, se pune în fiecare gulie cîte una se
umple golul rămas cu amestecul de orez și se așază guliile
într-o cratiță cu pereții înalți.
Se face un sos din apă caldă ulei, sare și piper boabe și se toarnă
peste gulii.
Se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic.
Se scade o oră și, cînd guliile s-au înmuiat se adaugă o linguriță
de zahăr dizolvat într-o ceașcă de apă împreună cu o linguriță
de făină.
Se acoperă guliile cu două roșii tăiate felii subțiri și se mai lasă
mîncarea pe foc un sfert de oră.
Gulii Umplute 1
GULII UMPLUTE 1
Ingrediente
- 6 - 8 gulii tinere
- 1 ceașcă de orez
- sare
- verdeață tocată
- 2 cîrnați proaspeți
- 3 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 linguriță de zahăr
- piper
Mod de preparare
Se curăță guliile de coaja tare, se spală și se golesc de miez.
Se scurg cîteva minute, după care se umplu cu un amestec
format din : bucăți de cîrnați prăjiți puțin ulei, orez fiert,
verdeață tocată și o roșie tăiată felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Se iau bucăți de cîrnați, se pune în fiecare gulie cîte una se
umple golul rămas cu amestecul de orez și se așază guliile
într-o cratiță cu pereții înalți.
Se face un sos din apă caldă ulei, sare și piper boabe și se toarnă
peste gulii.
Se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic.
Se scade o oră și, cînd guliile s-au înmuiat se adaugă o linguriță
de zahăr dizolvat într-o ceașcă de apă împreună cu o linguriță
de făină.
Se acoperă guliile cu două roșii tăiate felii subțiri și se mai lasă
mîncarea pe foc un sfert de oră.
Gulii cu Sos
GULII CU SOS
Ingrediente
- 6 gulii tinere
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se curăță guliile, se spală și se taie rondele.
Se pun în ulei încins și se înmoaie puțin,
apoi se scot pe o farfurie.
Se toacă ceapa mărunt, se pune în uleiul
rămas cu o ceașcă de apă caldă și se lasă să
fiarbă acoperit un sfert de oră, apoi se stinge
cu o ceșcuță de apă rece în care s-au desfăcut
făina și bulionul de roșii.
În acest sos se pun feliile de gulii, se adaugă
sare și se fierbe acoperit o oră.
Cînd guliile sînt fierte, se adaugă zahărul, se
amestecă ușor în mîncare, se mai lasă să scadă
zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, bine scăzută.
Gulii cu Sos
GULII CU SOS
Ingrediente
- 6 gulii tinere
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se curăță guliile, se spală și se taie rondele.
Se pun în ulei încins și se înmoaie puțin,
apoi se scot pe o farfurie.
Se toacă ceapa mărunt, se pune în uleiul
rămas cu o ceașcă de apă caldă și se lasă să
fiarbă acoperit un sfert de oră, apoi se stinge
cu o ceșcuță de apă rece în care s-au desfăcut
făina și bulionul de roșii.
În acest sos se pun feliile de gulii, se adaugă
sare și se fierbe acoperit o oră.
Cînd guliile sînt fierte, se adaugă zahărul, se
amestecă ușor în mîncare, se mai lasă să scadă
zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, bine scăzută.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții