Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chiftele de Fasole
CHIFTELE DE FASOLE
Ingrediente
- 1/4 fasole
- 2 linguri de pesmet
- zarzavat pentru supă
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
Mod de preparare
Se spală fasolea și se pune la fiert cu multă apă.
Cînd dă în clocot, se adaugă puțină sare și
zarzavatul curățat.
Se scade bine și se trece prin sită o dată cu zarzavatul.
Se toacă ceapa, se pune peste fasole, se adaugă oul
bătut, sare, piper măcinat și puțin pesmet.
Se fac chiftelele care se prăjesc în ulei încins și se
servesc calde, cu salată verde asortată.
Chiftelele se trec prin pesmet și se întăresc bine
înainte de a se prăji.
Chiftele de Fasole
CHIFTELE DE FASOLE
Ingrediente
- 1/4 fasole
- 2 linguri de pesmet
- zarzavat pentru supă
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
Mod de preparare
Se spală fasolea și se pune la fiert cu multă apă.
Cînd dă în clocot, se adaugă puțină sare și
zarzavatul curățat.
Se scade bine și se trece prin sită o dată cu zarzavatul.
Se toacă ceapa, se pune peste fasole, se adaugă oul
bătut, sare, piper măcinat și puțin pesmet.
Se fac chiftelele care se prăjesc în ulei încins și se
servesc calde, cu salată verde asortată.
Chiftelele se trec prin pesmet și se întăresc bine
înainte de a se prăji.
Icre de Fasole
ICRE DE FASOLE
Ingrediente
- 1/4 kg fasole
- 1 păstîrnac
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală și se dă în clocot cu apă cît
s-o acopere.
Se aruncă apa în care a clocotit, se umple oala cu altă
apă și se pune la fiert cu păstîrnacul și morcovul curățați
și netăiați.
Se fierbe la foc potrivit pînă scade bine, după care se lasă
să se răcească și se trece prin sită.
Se toacă ceapa, se freacă cu sare, se spală cu apă rece și
se scurge cu mîna.
Se pune peste fasole și se freacă cu ulei adăugat treptat.
Cînd s-a încorporat tot uleiul, se potrivește de sare și se
așază în formă de piramidă pe o farfurie.
Se ornează cu felii de morcov și păstîrnac tăiate rondele
și se lasă la rece.
Cînd se servește, fasolea se ornează cu măsline întregi,
fără sîmburi.
Icre de Fasole
ICRE DE FASOLE
Ingrediente
- 1/4 kg fasole
- 1 păstîrnac
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală și se dă în clocot cu apă cît
s-o acopere.
Se aruncă apa în care a clocotit, se umple oala cu altă
apă și se pune la fiert cu păstîrnacul și morcovul curățați
și netăiați.
Se fierbe la foc potrivit pînă scade bine, după care se lasă
să se răcească și se trece prin sită.
Se toacă ceapa, se freacă cu sare, se spală cu apă rece și
se scurge cu mîna.
Se pune peste fasole și se freacă cu ulei adăugat treptat.
Cînd s-a încorporat tot uleiul, se potrivește de sare și se
așază în formă de piramidă pe o farfurie.
Se ornează cu felii de morcov și păstîrnac tăiate rondele
și se lasă la rece.
Cînd se servește, fasolea se ornează cu măsline întregi,
fără sîmburi.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții