Gulii cu Sos



GULII CU SOS

Ingrediente

- 6 gulii tinere
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare

Se curăță guliile, se spală și se taie rondele.
Se pun în ulei încins și se înmoaie puțin,
apoi se scot pe o farfurie.
Se toacă ceapa mărunt, se pune în uleiul
rămas cu o ceașcă de apă caldă și se lasă să
fiarbă acoperit un sfert de oră, apoi se stinge
cu o ceșcuță de apă rece în care s-au desfăcut
făina și bulionul de roșii.
În acest sos se pun feliile de gulii, se adaugă
sare și se fierbe acoperit o oră.
Cînd guliile sînt fierte, se adaugă zahărul, se
amestecă ușor în mîncare, se mai lasă să scadă
zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, bine scăzută.





Gulii cu Sos



GULII CU SOS

Ingrediente

- 6 gulii tinere
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare

Se curăță guliile, se spală și se taie rondele.
Se pun în ulei încins și se înmoaie puțin,
apoi se scot pe o farfurie.
Se toacă ceapa mărunt, se pune în uleiul
rămas cu o ceașcă de apă caldă și se lasă să
fiarbă acoperit un sfert de oră, apoi se stinge
cu o ceșcuță de apă rece în care s-au desfăcut
făina și bulionul de roșii.
În acest sos se pun feliile de gulii, se adaugă
sare și se fierbe acoperit o oră.
Cînd guliile sînt fierte, se adaugă zahărul, se
amestecă ușor în mîncare, se mai lasă să scadă
zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, bine scăzută.





Chiftele de Fasole



CHIFTELE DE FASOLE


Ingrediente

- 1/4 fasole
- 2 linguri de pesmet
- zarzavat pentru supă
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală fasolea și se pune la fiert cu multă apă.
Cînd dă în clocot, se adaugă puțină sare și
zarzavatul curățat.
Se scade bine și se trece prin sită o dată cu zarzavatul.
Se toacă ceapa, se pune peste fasole, se adaugă oul
bătut, sare, piper măcinat și puțin pesmet.
Se fac chiftelele care se prăjesc în ulei încins și se
servesc calde, cu salată verde asortată.
Chiftelele se trec prin pesmet și se întăresc bine
înainte de a se prăji.



Chiftele de Fasole



CHIFTELE DE FASOLE


Ingrediente

- 1/4 fasole
- 2 linguri de pesmet
- zarzavat pentru supă
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală fasolea și se pune la fiert cu multă apă.
Cînd dă în clocot, se adaugă puțină sare și
zarzavatul curățat.
Se scade bine și se trece prin sită o dată cu zarzavatul.
Se toacă ceapa, se pune peste fasole, se adaugă oul
bătut, sare, piper măcinat și puțin pesmet.
Se fac chiftelele care se prăjesc în ulei încins și se
servesc calde, cu salată verde asortată.
Chiftelele se trec prin pesmet și se întăresc bine
înainte de a se prăji.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții