Piure de Gulii



PIURE DE GULII


Ingrediente


- 4 - 5 gulii tinere
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte


Mod de preparare


Se curăță guliile și cartoful, se spală și se taie felii
groase care se pun să fiarbă cu apă caldă, la foc mic,
o oră, cu puțină sare.
Se scot cînd sînt bine fierte, se dau prin sită și se
amestecă cu o lingură de unt și o ceașcă de lapte.
Piureul de gulii se servește cald, cu cîrnații prăjiti
sau friptură de pui.




Piure de Gulii



PIURE DE GULII


Ingrediente


- 4 - 5 gulii tinere
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte


Mod de preparare


Se curăță guliile și cartoful, se spală și se taie felii
groase care se pun să fiarbă cu apă caldă, la foc mic,
o oră, cu puțină sare.
Se scot cînd sînt bine fierte, se dau prin sită și se
amestecă cu o lingură de unt și o ceașcă de lapte.
Piureul de gulii se servește cald, cu cîrnații prăjiti
sau friptură de pui.




Gulii Umplute 1



GULII UMPLUTE 1


Ingrediente

- 6 - 8 gulii tinere
- 1 ceașcă de orez
- sare
- verdeață tocată
- 2 cîrnați proaspeți
- 3 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 linguriță de zahăr
- piper

Mod de preparare

Se curăță guliile de coaja tare, se spală și se golesc de miez.
Se scurg cîteva minute, după care se umplu cu un amestec
format din : bucăți de cîrnați prăjiți puțin ulei, orez fiert,
verdeață tocată și o roșie tăiată felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Se iau bucăți de cîrnați, se pune în fiecare gulie cîte una se
umple golul rămas cu amestecul de orez și se așază guliile
într-o cratiță cu pereții înalți.
Se face un sos din apă caldă ulei, sare și piper boabe și se toarnă
peste gulii.
Se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic.
Se scade o oră și, cînd guliile s-au înmuiat se adaugă o linguriță
de zahăr dizolvat într-o ceașcă de apă împreună cu o linguriță
de făină.
Se acoperă guliile cu două roșii tăiate felii subțiri și se mai lasă
mîncarea pe foc un sfert de oră.




Gulii Umplute 1



GULII UMPLUTE 1


Ingrediente

- 6 - 8 gulii tinere
- 1 ceașcă de orez
- sare
- verdeață tocată
- 2 cîrnați proaspeți
- 3 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 linguriță de zahăr
- piper

Mod de preparare

Se curăță guliile de coaja tare, se spală și se golesc de miez.
Se scurg cîteva minute, după care se umplu cu un amestec
format din : bucăți de cîrnați prăjiți puțin ulei, orez fiert,
verdeață tocată și o roșie tăiată felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Se iau bucăți de cîrnați, se pune în fiecare gulie cîte una se
umple golul rămas cu amestecul de orez și se așază guliile
într-o cratiță cu pereții înalți.
Se face un sos din apă caldă ulei, sare și piper boabe și se toarnă
peste gulii.
Se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic.
Se scade o oră și, cînd guliile s-au înmuiat se adaugă o linguriță
de zahăr dizolvat într-o ceașcă de apă împreună cu o linguriță
de făină.
Se acoperă guliile cu două roșii tăiate felii subțiri și se mai lasă
mîncarea pe foc un sfert de oră.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții