Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gulii cu Sos Alb
GULII CU SOS ALB
Ingrediente
- 6 - 8 gulii
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 1/2 l supă de carne
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se curăță guliile, se spală și se pun să fiarbă întregi
în apă cu sare.
Se scot cînd au fiert și se pun într-o forma unsă
cu puțin unt.
Se acoperă cu un sos alb făcut din două linguri de
unt, două linguri de făină, un praf de sare și jumătate
de litru de supă de carne pusă peste amestecul de unt
și făină, treptat.
Sosul se face pe foc mic, amestecînd în continuu cu
o lingură de lemn, pentru ca amestecul să se omogenizeze
bine.
Ciulamaua obținută se toarnă după ce s-a îndulcit cu
o linguriță de zahăr și s-a sărat după gust, peste guliile
așezate în formă.
Se țin guliile în cuptorul fierbinte un sfert de oră, după
care se scot și se servesc imediat.
Gulii cu Sos Alb
GULII CU SOS ALB
Ingrediente
- 6 - 8 gulii
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 1/2 l supă de carne
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Se curăță guliile, se spală și se pun să fiarbă întregi
în apă cu sare.
Se scot cînd au fiert și se pun într-o forma unsă
cu puțin unt.
Se acoperă cu un sos alb făcut din două linguri de
unt, două linguri de făină, un praf de sare și jumătate
de litru de supă de carne pusă peste amestecul de unt
și făină, treptat.
Sosul se face pe foc mic, amestecînd în continuu cu
o lingură de lemn, pentru ca amestecul să se omogenizeze
bine.
Ciulamaua obținută se toarnă după ce s-a îndulcit cu
o linguriță de zahăr și s-a sărat după gust, peste guliile
așezate în formă.
Se țin guliile în cuptorul fierbinte un sfert de oră, după
care se scot și se servesc imediat.
Piure de Gulii
PIURE DE GULII
Ingrediente
- 4 - 5 gulii tinere
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte
Mod de preparare
Se curăță guliile și cartoful, se spală și se taie felii
groase care se pun să fiarbă cu apă caldă, la foc mic,
o oră, cu puțină sare.
Se scot cînd sînt bine fierte, se dau prin sită și se
amestecă cu o lingură de unt și o ceașcă de lapte.
Piureul de gulii se servește cald, cu cîrnații prăjiti
sau friptură de pui.
Piure de Gulii
PIURE DE GULII
Ingrediente
- 4 - 5 gulii tinere
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte
Mod de preparare
Se curăță guliile și cartoful, se spală și se taie felii
groase care se pun să fiarbă cu apă caldă, la foc mic,
o oră, cu puțină sare.
Se scot cînd sînt bine fierte, se dau prin sită și se
amestecă cu o lingură de unt și o ceașcă de lapte.
Piureul de gulii se servește cald, cu cîrnații prăjiti
sau friptură de pui.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții