Gulii cu Smîntînă



GULII CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii tinere
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță guliile și se pun să fiarbă întregi cu apă
caldă și sare.
Se scot cînd sînt fierte, se taie în două și se acoperă
cu smîntînă în care s-a desfăcut o lingură de făină.
Guliile se pun într-o cratiță cu unt și puțină sare.
Se ține cratița pe foc mic un sfert de oră, ca să fiarbă
bine făina din amestec, apoi se ia cratița de pe foc
și se servește mîncarea caldă, cu puțin piper măcinat
deasupra.





Gulii cu Smîntînă



GULII CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii tinere
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță guliile și se pun să fiarbă întregi cu apă
caldă și sare.
Se scot cînd sînt fierte, se taie în două și se acoperă
cu smîntînă în care s-a desfăcut o lingură de făină.
Guliile se pun într-o cratiță cu unt și puțină sare.
Se ține cratița pe foc mic un sfert de oră, ca să fiarbă
bine făina din amestec, apoi se ia cratița de pe foc
și se servește mîncarea caldă, cu puțin piper măcinat
deasupra.





Gulii cu Sos Alb




GULII CU SOS ALB

Ingrediente

- 6 - 8 gulii
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 1/2 l supă de carne
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare


Se curăță guliile, se spală și se pun să fiarbă întregi
în apă cu sare.
Se scot cînd au fiert și se pun într-o forma unsă
cu puțin unt.
Se acoperă cu un sos alb făcut din două linguri de
unt, două linguri de făină, un praf de sare și jumătate
de litru de supă de carne pusă peste amestecul de unt
și făină, treptat.
Sosul se face pe foc mic, amestecînd în continuu cu
o lingură de lemn, pentru ca amestecul să se omogenizeze
bine.
Ciulamaua obținută se toarnă după ce s-a îndulcit cu
o linguriță de zahăr și s-a sărat după gust, peste guliile
așezate în formă.
Se țin guliile în cuptorul fierbinte un sfert de oră, după
care se scot și se servesc imediat.


Gulii cu Sos Alb




GULII CU SOS ALB

Ingrediente

- 6 - 8 gulii
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 1/2 l supă de carne
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare


Se curăță guliile, se spală și se pun să fiarbă întregi
în apă cu sare.
Se scot cînd au fiert și se pun într-o forma unsă
cu puțin unt.
Se acoperă cu un sos alb făcut din două linguri de
unt, două linguri de făină, un praf de sare și jumătate
de litru de supă de carne pusă peste amestecul de unt
și făină, treptat.
Sosul se face pe foc mic, amestecînd în continuu cu
o lingură de lemn, pentru ca amestecul să se omogenizeze
bine.
Ciulamaua obținută se toarnă după ce s-a îndulcit cu
o linguriță de zahăr și s-a sărat după gust, peste guliile
așezate în formă.
Se țin guliile în cuptorul fierbinte un sfert de oră, după
care se scot și se servesc imediat.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții