Hribi cu Usturoi




HRIBI CU USTUROI



Hribii sînt ciuperci de pădure, cu pălăria cărnoasă
și codița plină și puternică.
Carnea acestor ciuperci este deosebit de gustoasă
și este colorată alb, galben sau roz pal.
Se găsesc în pădurile foioase.
Se consumă proaspeți dar și uscați.
Se scot pălăriile ciupercilor, se spală în mai multe
ape reci, apoi se pun la fiert în apă rece.
Prima apă se aruncă, apoi se fierb cu apă caldă, cît
să le acopere.
La fel se procedează și cu codițele hribilor, care se
curăță de partea ce a stat în pămînt și se pun la fiert
o dată cu pălăriile.
Dacă acestea nu sînt însă complete, se aruncă, pentru
că sînt atacate ușor de viermi.
Din hribii fierți o jumătate de oră la foc mic se pregătește
un ostropel simplu, cu usturoi tocat, puțin ulei și sare.
Se servesc imediat, cu pîine cu mămăliguță rece.









Hribi cu Usturoi




HRIBI CU USTUROI



Hribii sînt ciuperci de pădure, cu pălăria cărnoasă
și codița plină și puternică.
Carnea acestor ciuperci este deosebit de gustoasă
și este colorată alb, galben sau roz pal.
Se găsesc în pădurile foioase.
Se consumă proaspeți dar și uscați.
Se scot pălăriile ciupercilor, se spală în mai multe
ape reci, apoi se pun la fiert în apă rece.
Prima apă se aruncă, apoi se fierb cu apă caldă, cît
să le acopere.
La fel se procedează și cu codițele hribilor, care se
curăță de partea ce a stat în pămînt și se pun la fiert
o dată cu pălăriile.
Dacă acestea nu sînt însă complete, se aruncă, pentru
că sînt atacate ușor de viermi.
Din hribii fierți o jumătate de oră la foc mic se pregătește
un ostropel simplu, cu usturoi tocat, puțin ulei și sare.
Se servesc imediat, cu pîine cu mămăliguță rece.









Gulii Pane




GULII PANE


Ingrediente

- 6 gulii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se face un aluat de clătite din ou, făină și puțin lapte
dulce, în care se pune un praf de sare.
Guliile se fierb un sfert de oră în apă cu sare, se scot
și se taie felii groase.
Pregătite astfel, guliile se trec prin aluatul de clătite
și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc calde, cu verdeață tocată deasupra, așezate
pe un platou mare, alternînd guliile cu felii de ou fiert
tare și cu felii subțiri de lămîie.




Gulii Pane




GULII PANE


Ingrediente

- 6 gulii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se face un aluat de clătite din ou, făină și puțin lapte
dulce, în care se pune un praf de sare.
Guliile se fierb un sfert de oră în apă cu sare, se scot
și se taie felii groase.
Pregătite astfel, guliile se trec prin aluatul de clătite
și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc calde, cu verdeață tocată deasupra, așezate
pe un platou mare, alternînd guliile cu felii de ou fiert
tare și cu felii subțiri de lămîie.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții