Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tocăniță de Hribi
TOCĂNIȚĂ DE HRIBI
Ingrediente
- 1/2 kg hribi
- 3 cepe mari decojite
- 2 cartofi
- usturoi
- 2 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Se curăță cepele și se toacă mărut.
Se pun într-o cratiță emailată cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă, se acoperă cratița ca mirosul să nu se răspîndească
în jur, se micșorează focul și se fierbe înăbușit un sfert de oră.
Cînd sosul a scăzut bine, se adaugă ciupercile tăiate felii subțiri,
ca și codițele.
Se lasă să fiarbă totul acoperit, se adaugă în tocăniță puțin
usturoi tăiat, boabe de piper și sare și se lasă să fiarbă în
continuare.
Se pot pune la fiert cîțiva cartofi.
Tocănița se servește fierbinte, cu smîntînă deasupra, presărată
cu mărar tocat, cu mămăliguță caldă.
Tocăniță de Hribi
TOCĂNIȚĂ DE HRIBI
Ingrediente
- 1/2 kg hribi
- 3 cepe mari decojite
- 2 cartofi
- usturoi
- 2 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Se curăță cepele și se toacă mărut.
Se pun într-o cratiță emailată cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă, se acoperă cratița ca mirosul să nu se răspîndească
în jur, se micșorează focul și se fierbe înăbușit un sfert de oră.
Cînd sosul a scăzut bine, se adaugă ciupercile tăiate felii subțiri,
ca și codițele.
Se lasă să fiarbă totul acoperit, se adaugă în tocăniță puțin
usturoi tăiat, boabe de piper și sare și se lasă să fiarbă în
continuare.
Se pot pune la fiert cîțiva cartofi.
Tocănița se servește fierbinte, cu smîntînă deasupra, presărată
cu mărar tocat, cu mămăliguță caldă.
Sarmale de Hribi
SARMALE DE HRIBI
Ingrediente
- 1/4 kg hribi uscați
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 varză murată sau crudă
- 1 ceașcă de orez
Mod de preparare
Sarmalele de hribi se pregătesc de obicei din hribi uscați.
Se pun ciuprcile să se înmoaie în apă caldă, se dau în
clocot, se scurg și se lasă pe o farfurie.
Într-o cratiță cu o ceașcă de ulei se călește ceapa tocată,
se adaugă orezul atunci cînd ceapa devine sticloasă și se
lasă pe foc mic cîteva minute.
Peste orez și ceapă se adaugă o ceașcă de apă rece în care
s-a dizolvat bulionul.
Se lasă să scadă de tot, după care se sărează și se piperează
amestecul după gust.
Se adaugă hribii și se fac din amestec sarmale în foi de varză.
Sarmalele se așază îtr-o cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu
apă caldă și se fierb la foc mic.
Se mai adaugă ulei sau grăsime de porc, pentru ca sarmalele
să fie mai gustoase și varza să se înmoaie bine.
Sarmalele de hribi se servesc calde, dar sînt bune și reci,
dacă se gătesc numai cu ulei.
Sarmale de Hribi
SARMALE DE HRIBI
Ingrediente
- 1/4 kg hribi uscați
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 varză murată sau crudă
- 1 ceașcă de orez
Mod de preparare
Sarmalele de hribi se pregătesc de obicei din hribi uscați.
Se pun ciuprcile să se înmoaie în apă caldă, se dau în
clocot, se scurg și se lasă pe o farfurie.
Într-o cratiță cu o ceașcă de ulei se călește ceapa tocată,
se adaugă orezul atunci cînd ceapa devine sticloasă și se
lasă pe foc mic cîteva minute.
Peste orez și ceapă se adaugă o ceașcă de apă rece în care
s-a dizolvat bulionul.
Se lasă să scadă de tot, după care se sărează și se piperează
amestecul după gust.
Se adaugă hribii și se fac din amestec sarmale în foi de varză.
Sarmalele se așază îtr-o cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu
apă caldă și se fierb la foc mic.
Se mai adaugă ulei sau grăsime de porc, pentru ca sarmalele
să fie mai gustoase și varza să se înmoaie bine.
Sarmalele de hribi se servesc calde, dar sînt bune și reci,
dacă se gătesc numai cu ulei.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții