Mîncare Sîrbească



MÎNCARE SÎRBEASCĂ

Ingrediente

- 4 cartofi fierți în coajă
- 4 roșii decojite
- 4 ardei grași
- 200 g ciuperci
- 1 pahar de smîntînă
- 100 g cașcaval ras
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță cartofii și se golesc de miez.
Se spală ardeii și roșiile, se golesc semințele, se apală
și se scurg.
Din ciupercile tocate, o ceapă călită în unt, miezul de
cartofi și miezul de roșii, puse toate în unt și scăzute
bine, se face un amestec care se sărează și se piperează
după gust.
Se umplu cartofii, roșiile și ardeii cu acest amestec,
se pun căpăcele de roșii la fiecare din aceste legume, se
așază într-o tavă unsă cu puțin unt și se acoperă cu un
pahar de smîntînă.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, pentru o jumătate
de oră.
Se rade cașcavalul deasupra cînd se servește.
Mîncarea este gata atunci cînd ardeii sînt fierți.



Mîncare Sîrbească



MÎNCARE SÎRBEASCĂ

Ingrediente

- 4 cartofi fierți în coajă
- 4 roșii decojite
- 4 ardei grași
- 200 g ciuperci
- 1 pahar de smîntînă
- 100 g cașcaval ras
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță cartofii și se golesc de miez.
Se spală ardeii și roșiile, se golesc semințele, se apală
și se scurg.
Din ciupercile tocate, o ceapă călită în unt, miezul de
cartofi și miezul de roșii, puse toate în unt și scăzute
bine, se face un amestec care se sărează și se piperează
după gust.
Se umplu cartofii, roșiile și ardeii cu acest amestec,
se pun căpăcele de roșii la fiecare din aceste legume, se
așază într-o tavă unsă cu puțin unt și se acoperă cu un
pahar de smîntînă.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, pentru o jumătate
de oră.
Se rade cașcavalul deasupra cînd se servește.
Mîncarea este gata atunci cînd ardeii sînt fierți.



Mîncare Macedoneană din Ardei și Roșii




MÎNCARE MACEDONEANĂ DIN ARDEI ȘI ROȘII


Ingrediente

- 1 kg ardei capia
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de orez
- 2 vinete
- 1 ceapă
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe


Mod de preparare


Se coc vinetele și se curăță de coajă cît sînt fierbinți.
Se lasă să se scurgă un sfert de oră, după care se rup
fîșii subțiri.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei fierbinte pînă
devine sticloasă.
Atunci se adaugă roșiile fără coajă și se lasă să scadă
acoperit zece minute.
Se adaugă ardeii copți și curățați de coajă, rupți fășii
subțiri și vinetele.
În mîncare se adaugă sarea necesară și se fierbe cu
cîteva boabe de piper pînă în momentul în care scade sosul.
Se adaugă apoi orezul fiert separat și scurs, cîțiva căței
de usturoi tocat și verdeață.
Mîncarea se mai fierbe un sfert de oră sau se scade la cuptor,
după care se servește caldă, cu salată picantă de roșii.





Mîncare Macedoneană din Ardei și Roșii




MÎNCARE MACEDONEANĂ DIN ARDEI ȘI ROȘII


Ingrediente

- 1 kg ardei capia
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de orez
- 2 vinete
- 1 ceapă
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe


Mod de preparare


Se coc vinetele și se curăță de coajă cît sînt fierbinți.
Se lasă să se scurgă un sfert de oră, după care se rup
fîșii subțiri.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei fierbinte pînă
devine sticloasă.
Atunci se adaugă roșiile fără coajă și se lasă să scadă
acoperit zece minute.
Se adaugă ardeii copți și curățați de coajă, rupți fășii
subțiri și vinetele.
În mîncare se adaugă sarea necesară și se fierbe cu
cîteva boabe de piper pînă în momentul în care scade sosul.
Se adaugă apoi orezul fiert separat și scurs, cîțiva căței
de usturoi tocat și verdeață.
Mîncarea se mai fierbe un sfert de oră sau se scade la cuptor,
după care se servește caldă, cu salată picantă de roșii.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții