Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mîncare Macedoneană din Ardei și Roșii
MÎNCARE MACEDONEANĂ DIN ARDEI ȘI ROȘII
Ingrediente
- 1 kg ardei capia
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de orez
- 2 vinete
- 1 ceapă
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
Mod de preparare
Se coc vinetele și se curăță de coajă cît sînt fierbinți.
Se lasă să se scurgă un sfert de oră, după care se rup
fîșii subțiri.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei fierbinte pînă
devine sticloasă.
Atunci se adaugă roșiile fără coajă și se lasă să scadă
acoperit zece minute.
Se adaugă ardeii copți și curățați de coajă, rupți fășii
subțiri și vinetele.
În mîncare se adaugă sarea necesară și se fierbe cu
cîteva boabe de piper pînă în momentul în care scade sosul.
Se adaugă apoi orezul fiert separat și scurs, cîțiva căței
de usturoi tocat și verdeață.
Mîncarea se mai fierbe un sfert de oră sau se scade la cuptor,
după care se servește caldă, cu salată picantă de roșii.
Mîncare Macedoneană din Ardei și Roșii
MÎNCARE MACEDONEANĂ DIN ARDEI ȘI ROȘII
Ingrediente
- 1 kg ardei capia
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de orez
- 2 vinete
- 1 ceapă
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
Mod de preparare
Se coc vinetele și se curăță de coajă cît sînt fierbinți.
Se lasă să se scurgă un sfert de oră, după care se rup
fîșii subțiri.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei fierbinte pînă
devine sticloasă.
Atunci se adaugă roșiile fără coajă și se lasă să scadă
acoperit zece minute.
Se adaugă ardeii copți și curățați de coajă, rupți fășii
subțiri și vinetele.
În mîncare se adaugă sarea necesară și se fierbe cu
cîteva boabe de piper pînă în momentul în care scade sosul.
Se adaugă apoi orezul fiert separat și scurs, cîțiva căței
de usturoi tocat și verdeață.
Mîncarea se mai fierbe un sfert de oră sau se scade la cuptor,
după care se servește caldă, cu salată picantă de roșii.
Mîncare Macedoneană
MÎNCARE MACEDONEANĂ
Ingrediente
- 3 cartofi
- 100 g ciuperci
- 1 conopidă
- 1 sfeclă roșie
- castraveciori murați
- 100 g măsline
- 4 ouă fierte tari
- 1 lingură muștar
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 ouă crude
- 200 g salam picant
- sare
Mod de preparare
Se curăță legume și se fierb în apă caldă cu puțină sare o oră.
Se scot, se taie felii subțiri și se amestecă cu o maioneză
făcută din două gălbenușuri crude, o lingură de muștar și
o ceașcă mare de ulei.
Sfecla se fierbe separat, în coajă, iar ciupercile se călesc în
puțin unt.
Amestecul de legume se sărează și se piperează după gust,
după care se pune pe un platou mare și se înconjoară cu felii
de ou fiert tare, măsline fără sîmburi și felii de castravete murat.
În mijlocul platoului se pun felii de salam picant, ținute în
ulei fierbinte cîteva minute.
Mîncare Macedoneană
MÎNCARE MACEDONEANĂ
Ingrediente
- 3 cartofi
- 100 g ciuperci
- 1 conopidă
- 1 sfeclă roșie
- castraveciori murați
- 100 g măsline
- 4 ouă fierte tari
- 1 lingură muștar
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 ouă crude
- 200 g salam picant
- sare
Mod de preparare
Se curăță legume și se fierb în apă caldă cu puțină sare o oră.
Se scot, se taie felii subțiri și se amestecă cu o maioneză
făcută din două gălbenușuri crude, o lingură de muștar și
o ceașcă mare de ulei.
Sfecla se fierbe separat, în coajă, iar ciupercile se călesc în
puțin unt.
Amestecul de legume se sărează și se piperează după gust,
după care se pune pe un platou mare și se înconjoară cu felii
de ou fiert tare, măsline fără sîmburi și felii de castravete murat.
În mijlocul platoului se pun felii de salam picant, ținute în
ulei fierbinte cîteva minute.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții