Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Linte Sote
LINTE SOTE
Ingrediente
- 1/2 kg linte
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- usturoi
- cimbru
- sare
- 1 păstîrnac
- verdeață
Mod de preparare
Se lasă lintea în apă rece să se înmoaie cîteva ore,
apoi se pune la fiert cu apă caldă și un păstîrnac
curățat și tăiat în două.
După ce a clocotit, se pune ceapa curățată și se fierbe
mîncarea cu un buchet de verdețuri.
Buchetul se face din usturoi, cimbru, pătrunjel și
foaie de dafin, se leagă cu o ață și se scoate după ce
mîncarea a fiert.
Cînd lintea este bine fiartă, se scoate și se călește în unt.
Se servește cu garnitură la friptură sau cu un fel de
mîncare.
Linte Sote
LINTE SOTE
Ingrediente
- 1/2 kg linte
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- usturoi
- cimbru
- sare
- 1 păstîrnac
- verdeață
Mod de preparare
Se lasă lintea în apă rece să se înmoaie cîteva ore,
apoi se pune la fiert cu apă caldă și un păstîrnac
curățat și tăiat în două.
După ce a clocotit, se pune ceapa curățată și se fierbe
mîncarea cu un buchet de verdețuri.
Buchetul se face din usturoi, cimbru, pătrunjel și
foaie de dafin, se leagă cu o ață și se scoate după ce
mîncarea a fiert.
Cînd lintea este bine fiartă, se scoate și se călește în unt.
Se servește cu garnitură la friptură sau cu un fel de
mîncare.
Linte cu Sos de Legume
LINTE CU SOS DE LEGUME
Ingrediente
- 1/2 kg linte
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 păstîrnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- boia de ardei
- verdeață tocată
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare
Se alege lintea, se ține în apă rece cîteva ore să se
înmoaie, după care se pune să fiarbă în apă rece.
Se curăță zarzavatul de supă, se taie fideluță și se
călește împreună cu ceapa în ulei fierbinte, peste
care se adaugă cîte puțină apă rece, apoi se adaugă
o cană de suc de roșii îndulcit și se lasă să fiarbă
la foc mic, o jumătate de oră.
Cînd lintea este fiartă și se poate consuma, se pune
în sosul de zarzavat, se sărează și se colorează cu
boia de ardei iute.
Se parfumează cu o foaie de dafin pusă o dată cu
lintea și se servește fierbinte, cu verdeață tocată
deasupra.
Linte cu Sos de Legume
LINTE CU SOS DE LEGUME
Ingrediente
- 1/2 kg linte
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 păstîrnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- boia de ardei
- verdeață tocată
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare
Se alege lintea, se ține în apă rece cîteva ore să se
înmoaie, după care se pune să fiarbă în apă rece.
Se curăță zarzavatul de supă, se taie fideluță și se
călește împreună cu ceapa în ulei fierbinte, peste
care se adaugă cîte puțină apă rece, apoi se adaugă
o cană de suc de roșii îndulcit și se lasă să fiarbă
la foc mic, o jumătate de oră.
Cînd lintea este fiartă și se poate consuma, se pune
în sosul de zarzavat, se sărează și se colorează cu
boia de ardei iute.
Se parfumează cu o foaie de dafin pusă o dată cu
lintea și se servește fierbinte, cu verdeață tocată
deasupra.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții