Mazăre cu Carote



MAZĂRE CU CAROTE


Ingrediente

- 1 kg mazăre în teci
- 1/2 kg morcovi tineri
- 3 legături de ceapă verde
- sare
- salată verde
- 1 lingură de zahăr
- pătrunjel tocat
- 2 linguri de unt
- verdeață


Mod de preparare

Se curăță mazărea și se lasă în apă rece cît timp
fierb carotele tăiate felii groase și acoperite cu apă.
Cînd carotele s-au înmuiat ușor, se adaugă sare,
apoi se taie salata verde și se pune peste mazăre.
Mîncarea se fierbe cu un buchet de verdețuri care
se scot atunci cînd mîncarea este gata.
Buchetul este alcătuit de obicei din pătrunjel verde,
cimbru, usturoi, hasmațuchi.
Cînd mazărea a fiert, se adaugă o lingură de zahăr,
două linguri de unt și pătrunjel verde tocat mărunt.
Mazărea se servește bine scăzută, cu frigănele din pîine.
Frigănelele se pregătesc din felii de franzelă,
ținute în lapte pînă cînd se înmoaie bine, trecute apoi
ou bătut și prăjite în unt sau ulei fierbinte.










Mazăre cu Carote



MAZĂRE CU CAROTE


Ingrediente

- 1 kg mazăre în teci
- 1/2 kg morcovi tineri
- 3 legături de ceapă verde
- sare
- salată verde
- 1 lingură de zahăr
- pătrunjel tocat
- 2 linguri de unt
- verdeață


Mod de preparare

Se curăță mazărea și se lasă în apă rece cît timp
fierb carotele tăiate felii groase și acoperite cu apă.
Cînd carotele s-au înmuiat ușor, se adaugă sare,
apoi se taie salata verde și se pune peste mazăre.
Mîncarea se fierbe cu un buchet de verdețuri care
se scot atunci cînd mîncarea este gata.
Buchetul este alcătuit de obicei din pătrunjel verde,
cimbru, usturoi, hasmațuchi.
Cînd mazărea a fiert, se adaugă o lingură de zahăr,
două linguri de unt și pătrunjel verde tocat mărunt.
Mazărea se servește bine scăzută, cu frigănele din pîine.
Frigănelele se pregătesc din felii de franzelă,
ținute în lapte pînă cînd se înmoaie bine, trecute apoi
ou bătut și prăjite în unt sau ulei fierbinte.










Mazăre Bătută




MAZĂRE BĂTUTĂ


Ingrediente

- 1 kg mazăre boabe
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- sare
- 2 linguri de ulei
- bulion


Mod de preparare


Se curăță mazărea de resturile de teci, se spală în
mai multe ape reci, apoi se pune la fiert cu apă
caldă, împreună cu un morcov și doi cartofi.
Se fierbe într-un vas acoperit, La fiert se adaugă
o linguriță de sare.
Ceapa se taie mărunt și se călește cu puțin ulei.
Cînd devine sticloasă, se stinge cu o linguriță de
bulion.
Se trece mazărea prin sită împreună cu morcovul
și cartofii și se așază în formă de piramidă pe un platou.
În mijlocul platoului se răstoarnă ceapa prăjită.
Se servește rece sau caldă, cu murături.





Mazăre Bătută




MAZĂRE BĂTUTĂ


Ingrediente

- 1 kg mazăre boabe
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- sare
- 2 linguri de ulei
- bulion


Mod de preparare


Se curăță mazărea de resturile de teci, se spală în
mai multe ape reci, apoi se pune la fiert cu apă
caldă, împreună cu un morcov și doi cartofi.
Se fierbe într-un vas acoperit, La fiert se adaugă
o linguriță de sare.
Ceapa se taie mărunt și se călește cu puțin ulei.
Cînd devine sticloasă, se stinge cu o linguriță de
bulion.
Se trece mazărea prin sită împreună cu morcovul
și cartofii și se așază în formă de piramidă pe un platou.
În mijlocul platoului se răstoarnă ceapa prăjită.
Se servește rece sau caldă, cu murături.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții