Morcovi de Iarnă




MORCOVI DE IARNĂ


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare



Mod de preparare


Se rad morcovii cu lama unui cuțit ascuțit, prin
apăsare de-a lungul legumei.
Se spală și se taie rondele groase de 1 - 2 cm,
apoi se pun într-o cratiță emailată împreună cu
apă caldă cît să-i acopere.
Se fierb acoperit, la foc mic, adăugînd, la început
chiar, puțină sare.
Cînd morcovii s-au înmuiat bine și apa a scăzut
de tot, se adaugă untul și o ceșcuță de apă caldă,
în care s-a dizolvat zahărul.
Se lasă să fiarbă în continuare și se servesc calzi,
cu frigănele din pîine.




Morcovi de Iarnă




MORCOVI DE IARNĂ


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare



Mod de preparare


Se rad morcovii cu lama unui cuțit ascuțit, prin
apăsare de-a lungul legumei.
Se spală și se taie rondele groase de 1 - 2 cm,
apoi se pun într-o cratiță emailată împreună cu
apă caldă cît să-i acopere.
Se fierb acoperit, la foc mic, adăugînd, la început
chiar, puțină sare.
Cînd morcovii s-au înmuiat bine și apa a scăzut
de tot, se adaugă untul și o ceșcuță de apă caldă,
în care s-a dizolvat zahărul.
Se lasă să fiarbă în continuare și se servesc calzi,
cu frigănele din pîine.




Mîncare de Mazăre Tînără




MÎNCARE DE MAZĂRE TÎNĂRĂ

Ingrediente

- 1 kg mazăre
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr
- mărar



Mod de preparare


Se curăță mazărea, se pune să fierbă cu apă caldă
cît s-o acopere și încă două degete deasupra.
Se fierbe împreună cu o linguriță de sare, la foc
mic, cu vasul acoperit.
Cînd s-a înmuiat bine și se consuma, se adaugă
o lingură de unt, o lingură dezahăr și mărar verde
tocat fin.
Se mai fierbe zece minute, după care se servește
caldă, cu frigănele din pîine.





Mîncare de Mazăre Tînără




MÎNCARE DE MAZĂRE TÎNĂRĂ

Ingrediente

- 1 kg mazăre
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr
- mărar



Mod de preparare


Se curăță mazărea, se pune să fierbă cu apă caldă
cît s-o acopere și încă două degete deasupra.
Se fierbe împreună cu o linguriță de sare, la foc
mic, cu vasul acoperit.
Cînd s-a înmuiat bine și se consuma, se adaugă
o lingură de unt, o lingură dezahăr și mărar verde
tocat fin.
Se mai fierbe zece minute, după care se servește
caldă, cu frigănele din pîine.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții