Morcovi cu Sos de Zahăr Ars




MORCOVI CU SOS DE ZAHĂR ARS


Ingrediente

- 1/2 kg morcovi
- sare
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt




Mod de preparare

Se curăță morcovii, se spală cu multă apă rece,
se taie rondele sau felii pe lung, se acoperă cu
apă caldă și se fierb.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă sare și o lingură
de unt.
Se scad bine și se acoperă cu un sos de zahăr ars.
Se servesc calzi, cu frigănele de pîine.




Morcovi cu Sos de Zahăr Ars




MORCOVI CU SOS DE ZAHĂR ARS


Ingrediente

- 1/2 kg morcovi
- sare
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt




Mod de preparare

Se curăță morcovii, se spală cu multă apă rece,
se taie rondele sau felii pe lung, se acoperă cu
apă caldă și se fierb.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă sare și o lingură
de unt.
Se scad bine și se acoperă cu un sos de zahăr ars.
Se servesc calzi, cu frigănele de pîine.




Morcovi a la Maitre D`Hotel



MORCOVI A LA D`HOTEL


Ingrediente

- 1/2 morcovi
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de lapte
- 2 gălbenușuri



Mod de preparare

Se curăță morcovii tineri de coajă, se lasă
întregi dacă sînt mici, sau se taie felii mari,
pe lungul morcovului, dacă sînt mari.
Se acoperă cu puțină apă caldă și se lasă să
fiarbă la foc mic, cu puțină sare.
Cînd s-au înmuiat bine se adaugă o lingură de
zahăr, se lasă să se rumenească cu o lingură
de unt și se stinge focul.
Restul de unt se amestecă cu două linguri de făină
pe foc mic, într-o cratiță emailată, se subțiază
amestecul cu lapte dulce și se fierbe zece minute,
amestecînd cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă.
Se ia cratița de pe foc, se încorporează cele două
gălbenușuri în ciulama și se răstoarnă peste morcovi.
Se servesc imediat.




Morcovi a la Maitre D`Hotel



MORCOVI A LA D`HOTEL


Ingrediente

- 1/2 morcovi
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de lapte
- 2 gălbenușuri



Mod de preparare

Se curăță morcovii tineri de coajă, se lasă
întregi dacă sînt mici, sau se taie felii mari,
pe lungul morcovului, dacă sînt mari.
Se acoperă cu puțină apă caldă și se lasă să
fiarbă la foc mic, cu puțină sare.
Cînd s-au înmuiat bine se adaugă o lingură de
zahăr, se lasă să se rumenească cu o lingură
de unt și se stinge focul.
Restul de unt se amestecă cu două linguri de făină
pe foc mic, într-o cratiță emailată, se subțiază
amestecul cu lapte dulce și se fierbe zece minute,
amestecînd cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă.
Se ia cratița de pe foc, se încorporează cele două
gălbenușuri în ciulama și se răstoarnă peste morcovi.
Se servesc imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții