Friptură Înăbușită




FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ

Ingrediente
Video carne de porc la cuptor cu...
- 1 kg carne macră de porc
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 pahar de sos de roșii
- 1 lingură de unt
- usturoi
- verdeață
- piper măcinat

Friptură de porc lăsată la baiț și prăjită în tigaia delimano


Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe, se desface cu un cuțit ascuțit,
se bate ușor cu un bătător de lemn, se sărează și se
piperează după gust.
Carnea astfel pregătită se pune într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de
apă și se frige la foc potrivit o oră.
Se întoarce și se stropește cu sosul în care s-a fript.
Se mai adaugă apă, din cînd în cînd, dacă sosul a scăzut
prea tare.
Cînd friptura este gata, se toarnă deasupra un pahar
sos de tomate ușor îndulcit și se presară cu pătrunjel
verde tocat.
Friptura se servește caldă, cu garnitură de legume și
salată de sezon.





Friptură Înăbușită




FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ

Ingrediente
Video carne de porc la cuptor cu...
- 1 kg carne macră de porc
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 pahar de sos de roșii
- 1 lingură de unt
- usturoi
- verdeață
- piper măcinat

Friptură de porc lăsată la baiț și prăjită în tigaia delimano


Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe, se desface cu un cuțit ascuțit,
se bate ușor cu un bătător de lemn, se sărează și se
piperează după gust.
Carnea astfel pregătită se pune într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de
apă și se frige la foc potrivit o oră.
Se întoarce și se stropește cu sosul în care s-a fript.
Se mai adaugă apă, din cînd în cînd, dacă sosul a scăzut
prea tare.
Cînd friptura este gata, se toarnă deasupra un pahar
sos de tomate ușor îndulcit și se presară cu pătrunjel
verde tocat.
Friptura se servește caldă, cu garnitură de legume și
salată de sezon.





Friptură Poloneză




FRIPTURĂ POLONEZĂ


Ingrediente

1 kg carne de porc
- 4 ouă fierte tari
- 1 conopidă mică
- 1/4 kg fasole verde
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată



Mod de preparare


Carnea se spală, se taie felii groase care se sărează puțin
și se așază într-o formă de sticlă incasabilă, acoperită cu
ulei și apă în părți egale.
Se introduce forma în cuptorul rece, se aprinde focul și
se lasă friptura să se frigă timp de o oră.
Se întorc apoi feliile de carne, se mai sărează și se piperează,
după gust.
În timp ce se frige, friptura se stropește cu sosul din tavă.
Separat, se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă
cu sare.
Se scurg cînd sînt gata, se stropesc cu zeama de la jumătate
de lămîie și se pun pe marginea unui platou jur-împrejur.
Se scoate friptura și se așază la mijlocul platoului, se pun peste
legume felii de ou fiert tare și se presară verdeață tocată mărunt.





Friptură Poloneză




FRIPTURĂ POLONEZĂ


Ingrediente

1 kg carne de porc
- 4 ouă fierte tari
- 1 conopidă mică
- 1/4 kg fasole verde
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată



Mod de preparare


Carnea se spală, se taie felii groase care se sărează puțin
și se așază într-o formă de sticlă incasabilă, acoperită cu
ulei și apă în părți egale.
Se introduce forma în cuptorul rece, se aprinde focul și
se lasă friptura să se frigă timp de o oră.
Se întorc apoi feliile de carne, se mai sărează și se piperează,
după gust.
În timp ce se frige, friptura se stropește cu sosul din tavă.
Separat, se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă
cu sare.
Se scurg cînd sînt gata, se stropesc cu zeama de la jumătate
de lămîie și se pun pe marginea unui platou jur-împrejur.
Se scoate friptura și se așază la mijlocul platoului, se pun peste
legume felii de ou fiert tare și se presară verdeață tocată mărunt.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții