Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură Poloneză
FRIPTURĂ POLONEZĂ
Ingrediente
1 kg carne de porc
- 4 ouă fierte tari
- 1 conopidă mică
- 1/4 kg fasole verde
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată
Mod de preparare
Carnea se spală, se taie felii groase care se sărează puțin
și se așază într-o formă de sticlă incasabilă, acoperită cu
ulei și apă în părți egale.
Se introduce forma în cuptorul rece, se aprinde focul și
se lasă friptura să se frigă timp de o oră.
Se întorc apoi feliile de carne, se mai sărează și se piperează,
după gust.
În timp ce se frige, friptura se stropește cu sosul din tavă.
Separat, se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă
cu sare.
Se scurg cînd sînt gata, se stropesc cu zeama de la jumătate
de lămîie și se pun pe marginea unui platou jur-împrejur.
Se scoate friptura și se așază la mijlocul platoului, se pun peste
legume felii de ou fiert tare și se presară verdeață tocată mărunt.
Postare
ANPC Termeni și Condiții