Friptură Împănată din Carne de Vacă



FRIPTURĂ ÎMPĂNATĂ DIN CARNE DE VACĂ


Ingrediente

- 1 kg carne macră
- 200 g costiță afumată
- usturoi
- sare
- 1 ceașcă ulei
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță carnea de pielițe, se împănează cu bucăți de
costiță afumată și cu căței de usturoi, se sărează și se
unge cu ulei.
Carnea astfe pregătită se pune într-o tavă cu ulei, cimbru
și restul de costiță și usturoi.
Se acoperă cu apă sau cu supă și se introduce în cuptorul
încins, pentru o oră, apoi se întoarce friptura, se lasă încă
o oră în cuptor, stropind-o cu sosul din tavă.
Se scoate din cuptor, se taie felii groase, se servește caldă,
cu garnitură de legume fierte și apoi călite în unt.




Friptură Împănată din Carne de Vacă



FRIPTURĂ ÎMPĂNATĂ DIN CARNE DE VACĂ


Ingrediente

- 1 kg carne macră
- 200 g costiță afumată
- usturoi
- sare
- 1 ceașcă ulei
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță carnea de pielițe, se împănează cu bucăți de
costiță afumată și cu căței de usturoi, se sărează și se
unge cu ulei.
Carnea astfe pregătită se pune într-o tavă cu ulei, cimbru
și restul de costiță și usturoi.
Se acoperă cu apă sau cu supă și se introduce în cuptorul
încins, pentru o oră, apoi se întoarce friptura, se lasă încă
o oră în cuptor, stropind-o cu sosul din tavă.
Se scoate din cuptor, se taie felii groase, se servește caldă,
cu garnitură de legume fierte și apoi călite în unt.




Friptură de Vacă




FRIPTURĂ DE VACĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de vacă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- sare
- piper boabe
- cimbru
- 1 pahar de vin alb
- 100 g slănină
- usturoi
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe și se taie felii groase.
Se pune într-o tavă cu o ceașcă de ulei și o cană
de supă de zarzavat.
Se sărează, se adaugă cîteva boabe de piper,
puțin cimbru și o ceapă tăiată în patru.
Slănina se taie felii subțiri și se pune printre feliile
de carne.
Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă o oră
la foc potrivit.
Se întorc feliile de friptură, se adaugă un pahar de
vin alb și se continuă frigerea încă o oră, după care
se adaugă usturoiul și se scoate friptura din cuptor.
Se servește caldă, cu legume sote.


Friptură de Vacă




FRIPTURĂ DE VACĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de vacă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- sare
- piper boabe
- cimbru
- 1 pahar de vin alb
- 100 g slănină
- usturoi
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe și se taie felii groase.
Se pune într-o tavă cu o ceașcă de ulei și o cană
de supă de zarzavat.
Se sărează, se adaugă cîteva boabe de piper,
puțin cimbru și o ceapă tăiată în patru.
Slănina se taie felii subțiri și se pune printre feliile
de carne.
Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă o oră
la foc potrivit.
Se întorc feliile de friptură, se adaugă un pahar de
vin alb și se continuă frigerea încă o oră, după care
se adaugă usturoiul și se scoate friptura din cuptor.
Se servește caldă, cu legume sote.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții