Friptură Normandă



FRIPTURĂ NORMANDĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de vacă
- 2 linguri de unt
- 6 cartofi mari
- 1/2 l supă de zarzavat
- sare
- cimbru


Mod de preparare

Carnea fiartă și răcită se taie felii groase și se așază într-o
formă de sticlă incasabilă, alternînd feliile de carne cu
felii de cartofi cruzi.
Se sărează, se parfumează cu cimbru și se adaugă untul.
Totul se acoperă cu supă de zarzavat și se introduce forma
în cuptorul rece.
Se potrivește focul la mic, apoi, după ce s-a încălzit bine,
se mărește puțin focul.
Se frige cînd cartofii se pot consuma.
Friptura se servește fierbinte, cu salată de sezon.





Friptură Normandă



FRIPTURĂ NORMANDĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de vacă
- 2 linguri de unt
- 6 cartofi mari
- 1/2 l supă de zarzavat
- sare
- cimbru


Mod de preparare

Carnea fiartă și răcită se taie felii groase și se așază într-o
formă de sticlă incasabilă, alternînd feliile de carne cu
felii de cartofi cruzi.
Se sărează, se parfumează cu cimbru și se adaugă untul.
Totul se acoperă cu supă de zarzavat și se introduce forma
în cuptorul rece.
Se potrivește focul la mic, apoi, după ce s-a încălzit bine,
se mărește puțin focul.
Se frige cînd cartofii se pot consuma.
Friptura se servește fierbinte, cu salată de sezon.





Spanac a La Comtesse



SPANAC A LA COMTESSE


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 cană supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- scorțișoară
- 1 păhărel de vin alb



Mod de preparare

Se alege spanacul și se spală în mai multe ape, apoi se pune
să fiarbă în apă cu sare.
Se scurge după cinci minute, se toacă mărunt și se pune
într-o cratiță cu o ceașcă de zeamă de carne și puțină sare.
Se scade cinci minute pe foc mic, după care se adaugă peste
spanac o cremă făcută din gălbenușurile trecute prin sită și
frecate spumă cu două linguri de unt.
Se fierbe mîncarea la foc mic, se potrivește de sare și se
parfumează cu scorțișoară pisată fin.
Cînd mîncarea nu mai are sos, se ia cratița de pe foc și se
răstoarnă spanacul pe un platou.
Se înconjoară spanacul cu felii de albuș subțiri și se servește imediat.




Spanac a La Comtesse



SPANAC A LA COMTESSE


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 cană supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- scorțișoară
- 1 păhărel de vin alb



Mod de preparare

Se alege spanacul și se spală în mai multe ape, apoi se pune
să fiarbă în apă cu sare.
Se scurge după cinci minute, se toacă mărunt și se pune
într-o cratiță cu o ceașcă de zeamă de carne și puțină sare.
Se scade cinci minute pe foc mic, după care se adaugă peste
spanac o cremă făcută din gălbenușurile trecute prin sită și
frecate spumă cu două linguri de unt.
Se fierbe mîncarea la foc mic, se potrivește de sare și se
parfumează cu scorțișoară pisată fin.
Cînd mîncarea nu mai are sos, se ia cratița de pe foc și se
răstoarnă spanacul pe un platou.
Se înconjoară spanacul cu felii de albuș subțiri și se servește imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții