Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură Normandă
FRIPTURĂ NORMANDĂ
Ingrediente
- 1 kg carne de vacă
- 2 linguri de unt
- 6 cartofi mari
- 1/2 l supă de zarzavat
- sare
- cimbru
Mod de preparare
Carnea fiartă și răcită se taie felii groase și se așază într-o
formă de sticlă incasabilă, alternînd feliile de carne cu
felii de cartofi cruzi.
Se sărează, se parfumează cu cimbru și se adaugă untul.
Totul se acoperă cu supă de zarzavat și se introduce forma
în cuptorul rece.
Se potrivește focul la mic, apoi, după ce s-a încălzit bine,
se mărește puțin focul.
Se frige cînd cartofii se pot consuma.
Friptura se servește fierbinte, cu salată de sezon.
Friptură Normandă
FRIPTURĂ NORMANDĂ
Ingrediente
- 1 kg carne de vacă
- 2 linguri de unt
- 6 cartofi mari
- 1/2 l supă de zarzavat
- sare
- cimbru
Mod de preparare
Carnea fiartă și răcită se taie felii groase și se așază într-o
formă de sticlă incasabilă, alternînd feliile de carne cu
felii de cartofi cruzi.
Se sărează, se parfumează cu cimbru și se adaugă untul.
Totul se acoperă cu supă de zarzavat și se introduce forma
în cuptorul rece.
Se potrivește focul la mic, apoi, după ce s-a încălzit bine,
se mărește puțin focul.
Se frige cînd cartofii se pot consuma.
Friptura se servește fierbinte, cu salată de sezon.
Spanac a La Comtesse
SPANAC A LA COMTESSE
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 cană supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- scorțișoară
- 1 păhărel de vin alb
Mod de preparare
Se alege spanacul și se spală în mai multe ape, apoi se pune
să fiarbă în apă cu sare.
Se scurge după cinci minute, se toacă mărunt și se pune
într-o cratiță cu o ceașcă de zeamă de carne și puțină sare.
Se scade cinci minute pe foc mic, după care se adaugă peste
spanac o cremă făcută din gălbenușurile trecute prin sită și
frecate spumă cu două linguri de unt.
Se fierbe mîncarea la foc mic, se potrivește de sare și se
parfumează cu scorțișoară pisată fin.
Cînd mîncarea nu mai are sos, se ia cratița de pe foc și se
răstoarnă spanacul pe un platou.
Se înconjoară spanacul cu felii de albuș subțiri și se servește imediat.
Spanac a La Comtesse
SPANAC A LA COMTESSE
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 cană supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- scorțișoară
- 1 păhărel de vin alb
Mod de preparare
Se alege spanacul și se spală în mai multe ape, apoi se pune
să fiarbă în apă cu sare.
Se scurge după cinci minute, se toacă mărunt și se pune
într-o cratiță cu o ceașcă de zeamă de carne și puțină sare.
Se scade cinci minute pe foc mic, după care se adaugă peste
spanac o cremă făcută din gălbenușurile trecute prin sită și
frecate spumă cu două linguri de unt.
Se fierbe mîncarea la foc mic, se potrivește de sare și se
parfumează cu scorțișoară pisată fin.
Cînd mîncarea nu mai are sos, se ia cratița de pe foc și se
răstoarnă spanacul pe un platou.
Se înconjoară spanacul cu felii de albuș subțiri și se servește imediat.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții