Mușchi de Vacă Înăbușit




MUȘCHI DE VACĂ ÎNĂBUȘIT


Ingrediente

- 6 felii groase de mușchi de vacă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 1 pahar de vin alb



Mod de preparare

Feliile de mușchi se șterg cu prosop curat, se prăjesc
în ulei încins cîte trei minute pe fiecare parte, după
care se acoperă cu o cană de supă și se lasă într-o
cratiță emailată să fiarbă înăbușit o jumătate de oră,
pînă cînd scade supa.
Atunci se sărează și se piperează după gust, se adaugă
vinul și se mai lasă un sfert de oră la foc mic.
Friptura se servește caldă, cu pătrunjel verde tocat
deasupra, cu garnitură de legume sote și salată de sezon.





Mușchi de Vacă Înăbușit




MUȘCHI DE VACĂ ÎNĂBUȘIT


Ingrediente

- 6 felii groase de mușchi de vacă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 1 pahar de vin alb



Mod de preparare

Feliile de mușchi se șterg cu prosop curat, se prăjesc
în ulei încins cîte trei minute pe fiecare parte, după
care se acoperă cu o cană de supă și se lasă într-o
cratiță emailată să fiarbă înăbușit o jumătate de oră,
pînă cînd scade supa.
Atunci se sărează și se piperează după gust, se adaugă
vinul și se mai lasă un sfert de oră la foc mic.
Friptura se servește caldă, cu pătrunjel verde tocat
deasupra, cu garnitură de legume sote și salată de sezon.





Friptură Servită Rece




FRIPTURĂ SERVITĂ RECE


Ingrediente

- 500 g carne macră de vacă
- 1 pahar de lapte
- 1 ou
- 100 g
- făină
- sare
- piper măcinat
- 2 castraveți murați
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Carnea se curăță de pielițe și se dă prin mașina de tocat.
Se pune într-un vas adînc și se amestecă cu jumătate
din cantitattea de făină, un pahar de lapte și un ou
bătut spumă.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, după care
se pune într-o formă unsă cu două linguri de unt și tapetată
cu făină.
După ce în compoziție se împănează bucăți de castravete
murat, tăiat felii pe lung, se introduce în cuptor pentru o
oră, la foc potrivit.
Se scoate cîns s-a rumenit bine, se lasă să se răcească și se
taie felii groase, care se servesc reci, cu garnitură de legume sote.




Friptură Servită Rece




FRIPTURĂ SERVITĂ RECE


Ingrediente

- 500 g carne macră de vacă
- 1 pahar de lapte
- 1 ou
- 100 g
- făină
- sare
- piper măcinat
- 2 castraveți murați
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Carnea se curăță de pielițe și se dă prin mașina de tocat.
Se pune într-un vas adînc și se amestecă cu jumătate
din cantitattea de făină, un pahar de lapte și un ou
bătut spumă.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, după care
se pune într-o formă unsă cu două linguri de unt și tapetată
cu făină.
După ce în compoziție se împănează bucăți de castravete
murat, tăiat felii pe lung, se introduce în cuptor pentru o
oră, la foc potrivit.
Se scoate cîns s-a rumenit bine, se lasă să se răcească și se
taie felii groase, care se servesc reci, cu garnitură de legume sote.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții