Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mușchi file de Vacă a la Flamande
MUȘCHI FILE DE VACĂ A LA FLAMANDE
Ingrediente
- 6 felii de mușchi file
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- 500 g prune afumate
- 1 piept de pasăre
- 1 cană de supă
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se rumenesc feliile de mușchi în ulei fierbinte, sărate
și piperate, după gust.
Se lasă în vasul în care s-au prăjit, se acoperă cu o
cană de supă de zarzavat sau de carne și un pahar mic
de vin alb.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic, douăzeci
de minute.
Prunele se spală li se scot sîmburii și se lasă în apă rece
o oră.
Se aruncă apa în care au stat, se pun prunele peste friptură
și se mai fierb împreună o oră.
Se adaugă apă caldă în timpul fierberii, pentru ca mîncarea
să nu scadă de tot.
Cînd prunele au ajuns la forma lor inițială, mîncarea este gata.
Se pune peste ea piept de pasăre tăiat felii groase, se mai fierb
împreună un sfert de oră, după care se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Mușchi file de Vacă a la Flamande
MUȘCHI FILE DE VACĂ A LA FLAMANDE
Ingrediente
- 6 felii de mușchi file
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- 500 g prune afumate
- 1 piept de pasăre
- 1 cană de supă
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare
Se rumenesc feliile de mușchi în ulei fierbinte, sărate
și piperate, după gust.
Se lasă în vasul în care s-au prăjit, se acoperă cu o
cană de supă de zarzavat sau de carne și un pahar mic
de vin alb.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic, douăzeci
de minute.
Prunele se spală li se scot sîmburii și se lasă în apă rece
o oră.
Se aruncă apa în care au stat, se pun prunele peste friptură
și se mai fierb împreună o oră.
Se adaugă apă caldă în timpul fierberii, pentru ca mîncarea
să nu scadă de tot.
Cînd prunele au ajuns la forma lor inițială, mîncarea este gata.
Se pune peste ea piept de pasăre tăiat felii groase, se mai fierb
împreună un sfert de oră, după care se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Mușchi Chateaubriand
MUȘCHI CHATEAUBRIAND
Ingrediente
- 1 mușchi de vacă
- sare
- 1 linguriță unt
Mod de preparare
Mușchiul se șterge cu prosop curat, se așază
pe un fund de lemn și se taie pe lături cîte o
fîșie subțire.
Se sărează partea groasă din mijloc, eventual
se piperează, după care se leagă cu ață subțire
mușchiul, dîndu-i-se forma inițială.
Pregătit astfel, mușchiul se pune pe un grătar
dublu, pe foc viu, pentru ca să prindă o pojghiță
protectoare, care să păstreze sucurile și vitaminele
cărnii intacte.
Carnea se frige timp de o oră, întocîndu-se pe
părțile laterale, care se vor înlătura cînd friptura
este gata.
Se servește cu o garnitură de legume, după ce s-au
pus peste friptură bucățele mici de unt.
Mușchi Chateaubriand
MUȘCHI CHATEAUBRIAND
Ingrediente
- 1 mușchi de vacă
- sare
- 1 linguriță unt
Mod de preparare
Mușchiul se șterge cu prosop curat, se așază
pe un fund de lemn și se taie pe lături cîte o
fîșie subțire.
Se sărează partea groasă din mijloc, eventual
se piperează, după care se leagă cu ață subțire
mușchiul, dîndu-i-se forma inițială.
Pregătit astfel, mușchiul se pune pe un grătar
dublu, pe foc viu, pentru ca să prindă o pojghiță
protectoare, care să păstreze sucurile și vitaminele
cărnii intacte.
Carnea se frige timp de o oră, întocîndu-se pe
părțile laterale, care se vor înlătura cînd friptura
este gata.
Se servește cu o garnitură de legume, după ce s-au
pus peste friptură bucățele mici de unt.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții