Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ragout din Resturi de Friptură
RAGOUT DIN RESTURI DE FRIPTURĂ
Ingrediente
- 250 g mușchi de vacă sau friptură din pulpă
- 1 ceapă mare
- 200 g ciuperci
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de făină
- piper boabe
- sare
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărut și se călește într-o ceașcă de ulei
și o ceașcă de apă.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă o lingură de
făină desfăcută în apă rece și se lasă zece minute pe
foc mic.
Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească, după
care se trece amestecul prin sită.
Se pune sosul obținut într-o cratiță emailată și se adaugă
peste el ciupercile spălate și tăiate felii groase.
Se fierb înăbușit, cu sare și piper, după gust.
Se taie friptura felii subțiri și se pune în sosul fierbinte.
Se ține cratița pe marginea plitei cîteva minute, se
servește friptura fierbinte, cu salată asortată de murături.
Ragout din Resturi de Friptură
RAGOUT DIN RESTURI DE FRIPTURĂ
Ingrediente
- 250 g mușchi de vacă sau friptură din pulpă
- 1 ceapă mare
- 200 g ciuperci
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de făină
- piper boabe
- sare
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărut și se călește într-o ceașcă de ulei
și o ceașcă de apă.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă o lingură de
făină desfăcută în apă rece și se lasă zece minute pe
foc mic.
Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească, după
care se trece amestecul prin sită.
Se pune sosul obținut într-o cratiță emailată și se adaugă
peste el ciupercile spălate și tăiate felii groase.
Se fierb înăbușit, cu sare și piper, după gust.
Se taie friptura felii subțiri și se pune în sosul fierbinte.
Se ține cratița pe marginea plitei cîteva minute, se
servește friptura fierbinte, cu salată asortată de murături.
Mușchi de Vacă cu Ciuperci
MUȘCHI DE VACĂ CU CIUPERCI
Ingrediente
- 6 felii de mușchi de vacă
- 300 g ciuperci
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de bulion de roșii
- 1/2 franzelă albă
- verdeață tocată
- sare
- unt
- piper
Mod de preparare
Mușchiul se șterge cu un prosop curat și se prăjește în
ulei încins cîte patru minute pe fiecare parte.
Se lasă pe o farfurie, în timp în care se pregătesc ciupercile.
Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai multe ape,
se taie felii subțiri și se pun în uleiul în care s-a prăjit carnea.
Se lasă un sfert de oră la foc mic, cu vasul acoperit, să
scadă în zeama lor, după care se adaugă un pahar mic de vin
alb, sare, piper măcinat, după gust, și o linguriță de bulion
de roșii desfăcut în apă rece.
Se acoperă vasul din și se continuă fierberea o jumătate de oră.
Se taie franzela felii potrivit de groase, se prăjește fiecare
felie în unt încins.
Cînd ciupercile sînt gata, se răstoarnă într-o formă de sticlă
incasabilă, se pun deasupra feliile de pîine și pe fiecare felie
de pîine se pune o felie de friptură.
Se introduce forma în cuptorul cald, un sfert de oră, apoi
se servește fierbinte, tăiată porții potrivite, care să cuprindă
o felie de franzelă, una de mușchi și o porție de ciuperci.
Mușchi de Vacă cu Ciuperci
MUȘCHI DE VACĂ CU CIUPERCI
Ingrediente
- 6 felii de mușchi de vacă
- 300 g ciuperci
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de bulion de roșii
- 1/2 franzelă albă
- verdeață tocată
- sare
- unt
- piper
Mod de preparare
Mușchiul se șterge cu un prosop curat și se prăjește în
ulei încins cîte patru minute pe fiecare parte.
Se lasă pe o farfurie, în timp în care se pregătesc ciupercile.
Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai multe ape,
se taie felii subțiri și se pun în uleiul în care s-a prăjit carnea.
Se lasă un sfert de oră la foc mic, cu vasul acoperit, să
scadă în zeama lor, după care se adaugă un pahar mic de vin
alb, sare, piper măcinat, după gust, și o linguriță de bulion
de roșii desfăcut în apă rece.
Se acoperă vasul din și se continuă fierberea o jumătate de oră.
Se taie franzela felii potrivit de groase, se prăjește fiecare
felie în unt încins.
Cînd ciupercile sînt gata, se răstoarnă într-o formă de sticlă
incasabilă, se pun deasupra feliile de pîine și pe fiecare felie
de pîine se pune o felie de friptură.
Se introduce forma în cuptorul cald, un sfert de oră, apoi
se servește fierbinte, tăiată porții potrivite, care să cuprindă
o felie de franzelă, una de mușchi și o porție de ciuperci.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții