Spanac cu Bulion




SPANAC CU BULION


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 lingură bulion
- 3 felii de lămîie
- boabe de piper



Mod de preparare


Se alege spanacul, se spală și se fierbe în apă cu sare
cinci minute.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit
și se pune într-o cratiță emailată împreună cu o lingură
de unt și o ceașcă de zeamă de spanac.
Cînd spanacul este fiert, se adaugă o lingură de bulion,
se potrivește mîncarea de sare, se pun cîteva felii
subțiri de lămîie și se scade mîncarea un sfert de oră
la cuptor.
Mîncarea se servește caldă, cu garnitură de ochiuri
românești sau cu rinichi de porc.



Spanac cu Bulion




SPANAC CU BULION


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 lingură bulion
- 3 felii de lămîie
- boabe de piper



Mod de preparare


Se alege spanacul, se spală și se fierbe în apă cu sare
cinci minute.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit
și se pune într-o cratiță emailată împreună cu o lingură
de unt și o ceașcă de zeamă de spanac.
Cînd spanacul este fiert, se adaugă o lingură de bulion,
se potrivește mîncarea de sare, se pun cîteva felii
subțiri de lămîie și se scade mîncarea un sfert de oră
la cuptor.
Mîncarea se servește caldă, cu garnitură de ochiuri
românești sau cu rinichi de porc.



Spanac Italian



SPANAC ITALIAN


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1/2 kg creier de porc
- 100 g cașcaval ras
- 2 linguri de unt
- 1 lingurință de făină
- 1 pahar de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- piper



Mod de preparare


Se spală și se pune tăiat fîșii într-o cratiță
cu două linguri de unt, apă caldă, sare și
două linguri de smîntînă.
Se scade la foc mic și se rade cașcaval
deasupra.
Se adaugă creierul fiert un sfert de oră în
apă cu sare, se mai adaugă sare și se zdrobește
totul cu furculița.
Pasta obținută se amestecă cu două ouă
bătute spumă și cu puțin piper măcinat.
Se ia cu lingurița din amestec și se prăjesc în
ulei chifteluțe mici, care se servesc fierbinți,
cu garnitură de cartofi prăjiți și salată de sezon.



Spanac Italian



SPANAC ITALIAN


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1/2 kg creier de porc
- 100 g cașcaval ras
- 2 linguri de unt
- 1 lingurință de făină
- 1 pahar de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- piper



Mod de preparare


Se spală și se pune tăiat fîșii într-o cratiță
cu două linguri de unt, apă caldă, sare și
două linguri de smîntînă.
Se scade la foc mic și se rade cașcaval
deasupra.
Se adaugă creierul fiert un sfert de oră în
apă cu sare, se mai adaugă sare și se zdrobește
totul cu furculița.
Pasta obținută se amestecă cu două ouă
bătute spumă și cu puțin piper măcinat.
Se ia cu lingurița din amestec și se prăjesc în
ulei chifteluțe mici, care se servesc fierbinți,
cu garnitură de cartofi prăjiți și salată de sezon.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții