Țelină cu Unt



ȚELINĂ CU UNT


Ingrediente

- 2 țeline
- 2 linguri de unt
- 1 felie mare de franzelă
- 1 cană supă de carne
- sare



Mod de preparare


Se curăță țelina, se spală și se taie fideluță.
Se pune într-o cratiță cu o cană de supă
de carne și se fierbe înăbușit, cu puțină
sare.
Cînd s-a înmuiat bine, se adaugă pîine tăiată
cubulețe mici și prăjită în unt.
Se pune restul de unt peste mîncare și se
servește imediat.




Țelină cu Unt



ȚELINĂ CU UNT


Ingrediente

- 2 țeline
- 2 linguri de unt
- 1 felie mare de franzelă
- 1 cană supă de carne
- sare



Mod de preparare


Se curăță țelina, se spală și se taie fideluță.
Se pune într-o cratiță cu o cană de supă
de carne și se fierbe înăbușit, cu puțină
sare.
Cînd s-a înmuiat bine, se adaugă pîine tăiată
cubulețe mici și prăjită în unt.
Se pune restul de unt peste mîncare și se
servește imediat.




Țelină cu Măsline




ȚELINĂ CU MĂSLINE


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 100 g măsline
- verdeață tocată
- 1 linguriță de bulion
- 3 felii de lămîie



Mod de preparare


Se fierb măslinele separat și se clătesc cu apă rece.
Țelinele se curăță de coajă, se taie felii groase de
1 - 2 cm și se prăjesc în ulei încins.
Se pun într-o cratiță mai mare, se acoperă cu apă
caldă și se fierb la foc mic cu puțină sare.
Cînd țelinele s-au înmuiat se adaugă o linguriță de
bulion desfăcut în apă rece, o linguriță de făină
pregătită la fel și cîteva felii subțiri de lămîie.
Se mai fierbe mîncarea zece minute împreună cu
măslinele, după care se ia de pe foc și se presară
cu verdeață tocată.
Mîncarea se servește atît caldă cît și rece.





Țelină cu Măsline




ȚELINĂ CU MĂSLINE


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 100 g măsline
- verdeață tocată
- 1 linguriță de bulion
- 3 felii de lămîie



Mod de preparare


Se fierb măslinele separat și se clătesc cu apă rece.
Țelinele se curăță de coajă, se taie felii groase de
1 - 2 cm și se prăjesc în ulei încins.
Se pun într-o cratiță mai mare, se acoperă cu apă
caldă și se fierb la foc mic cu puțină sare.
Cînd țelinele s-au înmuiat se adaugă o linguriță de
bulion desfăcut în apă rece, o linguriță de făină
pregătită la fel și cîteva felii subțiri de lămîie.
Se mai fierbe mîncarea zece minute împreună cu
măslinele, după care se ia de pe foc și se presară
cu verdeață tocată.
Mîncarea se servește atît caldă cît și rece.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții