Țelină cu Smîntînă



ȚELINĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- 1 linguriță de făină
- 2 linguri de cașcaval ras
- 1 linguriță unt



Mod de preparare

Se curăță țelinele de coaja groasă, se taie felii și
se spală.
Se taie fiecare felie fideluță, se pune țelina astfel
pregătită cu puțină sare și o ceașcă de apă caldă
să fiarbă acoperit.
După o jumătate de oră, se adaugă untul și smîntîna
în care s-a desfăcut o linguriță de făină.
Se mai fierb pe foc mic mîncarea doar cinci minute,
apoi se lasă să se răcească ușor.
Se servește caldă.




Țelină cu Smîntînă



ȚELINĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- 1 linguriță de făină
- 2 linguri de cașcaval ras
- 1 linguriță unt



Mod de preparare

Se curăță țelinele de coaja groasă, se taie felii și
se spală.
Se taie fiecare felie fideluță, se pune țelina astfel
pregătită cu puțină sare și o ceașcă de apă caldă
să fiarbă acoperit.
După o jumătate de oră, se adaugă untul și smîntîna
în care s-a desfăcut o linguriță de făină.
Se mai fierb pe foc mic mîncarea doar cinci minute,
apoi se lasă să se răcească ușor.
Se servește caldă.




Spanac cu Rinichi




SPANAC CU RINICHI


Ingrediente

- 1 kg de spanac
- 1/2 kg rinichi de vițel sau porc
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 3 - 4 felii de lămîie


Mod de preparare


Se spală spanacul, se clocotește cinci minute în apă cu
sare, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare,
se scade la foc mic și se adaugă o ceașcă de lapte dulce,
cînd spanacul s-a înmuiat.
Se pun felii de lămîie și se introduce cratița în cuptor.
Separat se pregătesc renichii : se curăță de pielițe, se țin
în apă rece cu oțet o oră, se spală iar în apă rece și se
taie felii groase.
Se pun să se prăjească într-o lingură de unt, pudrați cu
un praf de sare.
Se micșorează focul și se scad rinichii un sfert de oră,
după care se adaugă vinul și verdeața tocată.
Se acoperă vasul și se mai lasă o jumătate de oră să
fiarbă înăbușit.
Se așsză spanacul pe un platou, se face cu  lingura un gol
la mijloc și se așază rinichiii.
Se servește cald.




Spanac cu Rinichi




SPANAC CU RINICHI


Ingrediente

- 1 kg de spanac
- 1/2 kg rinichi de vițel sau porc
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 3 - 4 felii de lămîie


Mod de preparare


Se spală spanacul, se clocotește cinci minute în apă cu
sare, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare,
se scade la foc mic și se adaugă o ceașcă de lapte dulce,
cînd spanacul s-a înmuiat.
Se pun felii de lămîie și se introduce cratița în cuptor.
Separat se pregătesc renichii : se curăță de pielițe, se țin
în apă rece cu oțet o oră, se spală iar în apă rece și se
taie felii groase.
Se pun să se prăjească într-o lingură de unt, pudrați cu
un praf de sare.
Se micșorează focul și se scad rinichii un sfert de oră,
după care se adaugă vinul și verdeața tocată.
Se acoperă vasul și se mai lasă o jumătate de oră să
fiarbă înăbușit.
Se așsză spanacul pe un platou, se face cu  lingura un gol
la mijloc și se așază rinichiii.
Se servește cald.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții