Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Țelină cu Smîntînă
ȚELINĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 2 țeline mari
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- 1 linguriță de făină
- 2 linguri de cașcaval ras
- 1 linguriță unt
Mod de preparare
Se curăță țelinele de coaja groasă, se taie felii și
se spală.
Se taie fiecare felie fideluță, se pune țelina astfel
pregătită cu puțină sare și o ceașcă de apă caldă
să fiarbă acoperit.
După o jumătate de oră, se adaugă untul și smîntîna
în care s-a desfăcut o linguriță de făină.
Se mai fierb pe foc mic mîncarea doar cinci minute,
apoi se lasă să se răcească ușor.
Se servește caldă.
Țelină cu Smîntînă
ȚELINĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 2 țeline mari
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- 1 linguriță de făină
- 2 linguri de cașcaval ras
- 1 linguriță unt
Mod de preparare
Se curăță țelinele de coaja groasă, se taie felii și
se spală.
Se taie fiecare felie fideluță, se pune țelina astfel
pregătită cu puțină sare și o ceașcă de apă caldă
să fiarbă acoperit.
După o jumătate de oră, se adaugă untul și smîntîna
în care s-a desfăcut o linguriță de făină.
Se mai fierb pe foc mic mîncarea doar cinci minute,
apoi se lasă să se răcească ușor.
Se servește caldă.
Spanac cu Rinichi
SPANAC CU RINICHI
Ingrediente
- 1 kg de spanac
- 1/2 kg rinichi de vițel sau porc
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 3 - 4 felii de lămîie
Mod de preparare
Se spală spanacul, se clocotește cinci minute în apă cu
sare, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare,
se scade la foc mic și se adaugă o ceașcă de lapte dulce,
cînd spanacul s-a înmuiat.
Se pun felii de lămîie și se introduce cratița în cuptor.
Separat se pregătesc renichii : se curăță de pielițe, se țin
în apă rece cu oțet o oră, se spală iar în apă rece și se
taie felii groase.
Se pun să se prăjească într-o lingură de unt, pudrați cu
un praf de sare.
Se micșorează focul și se scad rinichii un sfert de oră,
după care se adaugă vinul și verdeața tocată.
Se acoperă vasul și se mai lasă o jumătate de oră să
fiarbă înăbușit.
Se așsză spanacul pe un platou, se face cu lingura un gol
la mijloc și se așază rinichiii.
Se servește cald.
Spanac cu Rinichi
SPANAC CU RINICHI
Ingrediente
- 1 kg de spanac
- 1/2 kg rinichi de vițel sau porc
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 3 - 4 felii de lămîie
Mod de preparare
Se spală spanacul, se clocotește cinci minute în apă cu
sare, după care se scurge și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare,
se scade la foc mic și se adaugă o ceașcă de lapte dulce,
cînd spanacul s-a înmuiat.
Se pun felii de lămîie și se introduce cratița în cuptor.
Separat se pregătesc renichii : se curăță de pielițe, se țin
în apă rece cu oțet o oră, se spală iar în apă rece și se
taie felii groase.
Se pun să se prăjească într-o lingură de unt, pudrați cu
un praf de sare.
Se micșorează focul și se scad rinichii un sfert de oră,
după care se adaugă vinul și verdeața tocată.
Se acoperă vasul și se mai lasă o jumătate de oră să
fiarbă înăbușit.
Se așsză spanacul pe un platou, se face cu lingura un gol
la mijloc și se așază rinichiii.
Se servește cald.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții